Останні прем’єри у Дніпрі: 97-й театральний сезон у ДРАМіКОМ завершується

7 липня вже добігає до завершення 97-й театральний сезон Дніпровського академічного театру драми та комедії. Гучні прем’єри можна буде побачити ще кілька днів.

Про це Відкритому розповіли директор-художній керівник Дніпровського академічного театру драми та комедії Сергій Мазаний та головний режисер Антон Меженін.

Останні прем'єри у Дніпрі: 97-й театральний сезон у ДРАМіКОМ завершується - рис. 1

Дніпровський академічний театр драми та комедії перший в Україні, якому вдалось реалізувати проєкт USAID “Дніпро – доступне мистецтво”. В його рамках було відіграно 24 вистави. За чотири місяці театрали об’їхали шість міст України, 8 громад зі своїми програмами. Їх вистави побачили понад 7000 глядачів.

“Ми пишаємось своїми досягненнями, бурхливою діяльністю протягом 97-го театрального сезону. Ми ще зіграли чотири прем’єрні вистави – «Люче і Фелікс», «Скрудж та Різдвяне диво», «Мадам Рубінштейн», «Тваринні інстинкти». Кожна з них особлива і має соціальний підтекст. До речі, ми єдині, хто представив глядачам «Мадам Рубінштейн». А вистава «Скрудж та Різдвяне диво» отримала визнання і потрапила до лонг-листу премії «ГРА». 31 травня до нас прийде комісія журі, що дивитиметься виставу наживо та оцінить все. Адже так склалось, що в Україні цьогоріч було поставлено три “Скрурджа”. Тому, ми змагаємось в цій премії з Рівненським обласним музичним театром”, – розповідає Сергій Мазаний.

Останні прем'єри у Дніпрі: 97-й театральний сезон у ДРАМіКОМ завершується - рис. 2

Сергій Мазаний

Усі прем’єри 97-го театрального сезону ще можна буде подивитись протягом травня. Вже влітку у ДРАМіКОМа розпочнеться новий сезон з не менш цікавими прем’єрами.

“Є таке повір’я, що поки немає афіші, митці не видають назви вистав, що готують. Але ми трішечки розкриємо карти. Вже сьогодні працюємо над програмою наступного сезону. Запрошено відомого режисера Вячеслава Жилу, справжнього майстра своєї справи. У нас він робитиме класичну комедію. Вважаю, що це на часі, бо коли довкола всюди трагедія – переключатись на позитив треба. Буде у ДРАМіКОМі і сучасна комедія, продовжуватимемо працювати з малими формами, побачили що глядачу це сподобалось. Музичний жанр також буде, як і нові дитячі вистави”, – наголошує Антон Меженін.

Останні прем'єри у Дніпрі: 97-й театральний сезон у ДРАМіКОМ завершується - рис. 3

Антон Меженін

17 травня ДРАМіКОМ представить прем’єру “Тваринні інстинкти”, 18 травня – «Мадам Рубінштейн», 23 травня – «Люче і Фелікс». А 31 травня та 1 червня буде ще можливість крайній раз зануритись в атмосферу новорічної магії з виставою «Скрудж та Різдвяне диво».

Більше дивіться у відео:

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , , , , ,