Для армії Росії Часів Яр має кілька цілей — деталі від Федоренка

Часів Яр. Фото: gettyimages.com

Російські окупанти посилюють атаки в районі Часового Яру Донецької області. Для росіян має особливе значення символізм дат, зокрема 9 травня. Крім того, поки на поле бою не прийшла вся західна допомога для України, окупаційна армія намагається повністю використати можливість захопити якнайбільше територій. Про це сьогодні, 2 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав командир батальйону безпілотних авіаційних комплексів “Ахіллес” Юрій Федоренко, який воює у складі 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка.

“Противник розуміє, що ситуація на полі бою зміниться. І маючи певний символізм дат, 7 травня (день інавгурації Путіна, — ред.), 9 травня (День перемоги, — ред.) проводить максимально активні бойові дії. Завдання на Бахмутському напрямку окупувати населений пункт Часів Яр є пріоритетом. По-перше, це панівна висота. По-друге, противник розуміє: якщо він матиме можливість окупувати населений пункт, це дуже зручна позиція для розміщення артилерійських засобів, які він зможе підтягнути ближче. Відповідно, ворог зможе взяти під контроль населені пункти Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ та сформувати плацдарм для виконання завдання щодо окупації Донецької області”, — пояснив Федоренко.

За його словами, окупувавши Часів Яр, наступний населений пункт, куди можуть просунутися окупанти — Костянтинівка.

“Відповідно, противник штурмує населений пункт Богданівка та Іванівське, намагаючись взяти в оперативне оточення Часів Яр, і штурмує сам Часів Яр. Противнику дуже важливо вийти у житлову забудову. Він має більшу кількість особового складу, а у вуличних боях за переваги в людському ресурсі набагато зручніше вести бойові дії”, — зауважив військовослужбовець.

Він зазначив, що за останній тиждень у районі Часового Яру російські окупанти тактичного успіху на полі бою не мали.

“Часів Яр контролюється повністю Силами оборони. Богданівку та Іванівське противнику не вдалося окупувати. Сили оборони України утримують усі наші позиції. Противник також намагається вирівнювати лінію бойового зіткнення та штурмує населені пункти Кліщіївка та Андріївка. За тиждень, який минув, успіху на полі бою там він не мав”, — розповів Федоренко.

Комбат упевнений, що Силам оборони вдасться вистояти до отримання необхідної кількості озброєння та боєприпасів, а російські окупанти не зможуть до 9 травня захопити Часів Яр.

Читайте також: РФ концентрує зусилля на Східному фронті, але перспективи окупантів захопити всю Донецьку область дуже примарні, військовий експерт

Нагадаємо, генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010) Микола Маломуж розповів, що російська окупаційна армія намагається взяти в кільце місто Часів Яр у Донецькій області. 

Прямий ефір