Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ стягнула до кордону з українським містом батальйони чеченців: які є ризики
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ стягнула до кордону з українським містом батальйони чеченців: які є ризики

Олег Жданов наголосив, що боєздатність батальйону доволі висока, адже це основна бойова одиниця будь-якої армії світу

2 травня 2024, 19:10 comments1258
Поділіться публікацією:

Відповідаючи на запитання  "Главреда"  полковник запасу Олег Жданов сказав, чи здатна РФ піти на Суми. Він прокоментував інформацію, що РФ перекинула туди чотири батальйони чеченців.

РФ стягнула до кордону з українським містом батальйони чеченців: які є ризики

Ситуація на Сумщині загострюється (фото з відкритих джерел)

"Я теж бачив цю заяву, але у ній не пояснюється, які це батальйони. А вони різні — танковий, артилерійський дивізіон, який за штатною структурою теж дорівнює батальйону, піхота, Росгвардія. Якщо цей батальйон сформувався у Чечні, то, скоріше за все, це може бути Росгвардія. У росіян вже є бойовий батальйон з добровольців-чеченців "Ахмат", який воює на Донецькому напрямку, а в основному такі батальйони "ахматівців-кадирівців"- це підрозділи Росгвардії, які не призначені для бойових дій. Тому як можна оцінити загрозу від них, якщо ми не знаємо їхнього складу?! Якщо це мотострілецькі батальйони, то в них є бронетранспортери або бойові машини піхоти. Піхота без танків не атакуватиме, тому і танки, і артилерія у цих батальйонів тоді теж мають бути", — пояснив військовий експерт.

Військовий дотримується думки, що чотири батальйони суттєво не поміняють ситуацію.  

"Тобто до 25 тисяч загалом на три області. А якщо ці чеченські батальйони, як зазначалося, перебувають на глибині 150-200 км від кордону, то це другий ешелон оборонної лінії на кшталт так званої лінії Суровікіна, яку сьогодні будують росіяни вздовж кордонів з Україною", — продовжив  Олег Жданов.

При цьому, він каже, що боєздатність батальйону є високою, бо це основна бойова одиниця будь-якої армії світу.

"Наприклад, стрілецький батальйон армії РФ може самостійно вести бойові дії до трьох діб і наступати до 1 км вглиб фронту (а на ділянці прориву — до 500 м). Завдання батальйону — просунутися максимум на 5 км вглиб противника на непідготовлену оборону і до 3 км — на підготовлену на ділянці прориву. Тому розвідку боєм на українському кордоні вони цілком можуть влаштувати. Тобто якщо це, наприклад, мотострілецький батальйон, то він може розгорнути бій з нашими прикордонниками, і ми будемо змушені тягнути туди резерви, але не відправимо їх на інші оперативні ділянки", — пояснив  військовий експерт.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що на Донбасі українські бійці накрили вогнем величезне скупчення техніки ворога і штаб кадирівців

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини