Головне завдання Росії — підірвати єдність українського суспільства, — Фесенко

Володимир Фесенко. Фото: uatv.ua

Росія запускає інформаційно-психологічну операцію (ІПСО) проти Володимира Зеленського з метою дискредитувати його легітимність після 20 травня, передбачуваної дати закінчення п’ятирічного терміну його перебування на посаді президента. Головна мета такої кампанії — підірвати його статус як верховного головнокомандувача і зруйнувати єдність українського суспільства. Про це сьогодні, 2 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів політолог Володимир Фесенко.

“Перш за все, таким чином хочуть підірвати єдність українського суспільства. Росія не може перемогти Україну на полі бою вже більше, ніж два роки. І, мабуть, вони зрозуміли, що одна з причин стійкості України — це єдність у боротьбі з російською агресією. Цю єдність вони й хочуть підірвати”, — сказав він.

За словами політолога, росіяни хочуть “зіграти” на політичних розбіжностях, що існували до війни. Також — на проблемах, що виникли після 2022 року.

“Ідея в тому, щоб підірвати статус президента України як верховного головнокомандувача. Вони вже вкидають українським бійцям на фронті ідею, що, мовляв, у вас не буде легітимного президента, тому ви не повинні виконувати накази. Це для того, щоб створити в Україні хаос і нестабільність”, — пояснив він.

Фесенко наголосив, що нестабільність в українському суспільстві може зіграти ключову та вирішальну роль для Росії в перемозі у війні.

“Але, як показують опитування громадської думки, на цю кампанію українці не ведуться. І навіть ті, хто може критикувати президента, вони прекрасно розуміють, що ми повинні зберігати єдність у боротьбі зі спільним ворогом — Росією”, — резюмував Володимир Фесенко.

Читайте також: “Зеленський — нелегітимний президент”: експерти розібрали “новинку” російського ІПСО

Раніше експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов зазначив, що на Заході немає жодних сумнівів щодо легітимності президента України Володимира Зеленського після травня 2024 року, коли спливає п’ятирічний термін його перебування на посаді.

Прямий ефір