Дзюдоїстка з Дніпра представить Україну на Олімпійських іграх в Парижі

Дніпрянка Єлизавета Литвиненко поповнила склад Олімпійської збірної України з дзюдо.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Facebook-сторінку Відділення НОК України в Дніпропетровській області.

Після успішного виступу на Чемпіонаті Європи у Загребі тренерський штаб та Федерація дзюдо України оголосили четвірку спортсменів, чиї позиції вважаються закритими. Серед них є й дніпрянка Єлизавета Литвиненко, яка два роки проходила складний шлях у світовій кваліфікації.

«Основна частина відбору на Олімпійські ігри-2024 проходить через рейтинг. Для того, щоб потрапити на Ігри у Парижі, українські дзюдоїсти мають потрапити у топ-17 олімпійського рейтингу у своїй ваговій категорій», – розповів головний тренер збірної України з дзюдо Віталій Дуброва.

Він додав, що в одній з вагових категорій Україна має високу конкуренцію на єдину ліцензію на Олімпійські ігри: на неї претендували одразу дві дзюдоїстки — Єлизавета Литвиненко та Юлія Курченко.

Дзюдоїстка з Дніпра представить Україну на Олімпійських іграх в Парижі

Обидві виступили на чемпіонаті Європи-2024, що пройшов у Загребі.

Литвиненко зупинилася за крок від медалі (п’яте місце), тоді як Курченко стала сьомою на турнірі. Завдяки кращому результату дніпрянка відірвалася від суперниці по відбору в олімпійському рейтингу майже на 500 очок.

Спортсменка з Дніпропетровщини виграла відбір на Олімпійські ігри

Нагадаємо, спортсменка з Дніпра Анастасія Коженкова здобула срібну нагороду на Чемпіонаті Європи з академічного веслування.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , , ,