close-btn

Колишній голова FTX Europe купив годинник з “Титаніка”: про яку суму йдеться

Патрік Грюн витратив найбільшу суму, віддану в історії, за пам’ятні речі з легендарного лайнера

Колишній голова FTX Europe купив годинник з Титаніка

Фото згенеровано за допомогою chat.openai.com, Henry Aldridge & Son

Патрік Грюн, колишній голова FTX Europe, заплатив майже $1,5 млн — найбільшу суму, коли-небудь витрачену на аукціоні на пам’ятні речі з “Титаніка — за золотий кишеньковий годинник, знайдений на тілі найбагатшого пасажира легендарного корабля, повідомляє CoinDesk.

Годинник належав американському магнату Джону Джейкобу Астору IV, який повертався з медового місяця зі своєю вагітною дружиною Мадлен Астор. Астор вважався одним з найбагатших людей у світі. На той час його статки становили близько $87 млн, що еквівалентно кільком мільярдам доларів США сьогодні.

Коли “Титанік” зіткнувся з айсбергом у 1912 році, офіцер сказав Астору, що той не може приєднатися до дружини на рятувальній шлюпці, поки всі жінки та діти не будуть у безпеці. Місіс Астор вижила, а тіло її чоловіка було знайдено 22 квітня неподалік від місця затоплення разом з його речами — 14-каратним золотим годинником, запонками з золота і діамантами, каблучкою з діамантом, а також ручкою з дорогоцінного металу.

Грюн розповів, що для купівлі годинника для своєї дружини Марен він використав особисті гроші, отримані від продажу своїх компаній. Після краху FTX у листопаді 2022 року Грюн переїхав до Орегону, звідки керує німецькою католицькою телевізійною мережею і намагається створити біржу криптовалют у Європі.

Нагадаємо, що 2023 року до суду у справах про банкрутство США надійшло звернення з проханням стягнути з керівництва FTX Europe більше ніж $323,5 млн. Пізніше Грюн і його колеги погодилися викупити європейські активи приблизно на $33 млн. Грюн заявив, що він не знав про шахрайство з боку FTX до того, як махінації з Alameda Research стали відомими широкій громадськості.

Вам може бути це цікаво:

google news