Мобілізація в Росії розпочнеться після “інавгурації” Путіна, — Коваленко

Мобілізація в РФ. Фото: ap.org

Початок процесу мобілізації в Росії розпочнеться після “інавгурації” Володимира Путіна. Однак, попри можливості поповнення живого ресурсу, у країни-агресора виникають проблеми з механізованою компонентою. Про це сьогодні, 2 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“З поповненням ресурсів цікавий момент. Скоро “інавгурація” Путіна (7 травня, — ред.), і після неї може розпочатися процес мобілізації, тому процес компенсації людського ресурсу почнеться вже цього місяця. До кінця травня вони зможуть мати перше поповнення, щоб продовжувати постійні штурмові хвилі”, — сказав він.

Однак, як він зазначив, збільшити механізовану компоненту “простим клацанням пальців” російським окупантам не вдасться.

“Мають бути відповідні потужності та ресурси. Але технологічного потенціалу для такого нарощування у російського військово-промислового комплексу просто немає. Тому у них процес передачі танків, ББМ (бойова броньована машина, — ред.) і артилерії в зону бойових дій не особливо змінюватиметься”, — наголосив Коваленко.

Експерт додав, що з часом показники й зовсім погіршуватимуться.

“Оскільки погіршується якість тієї продукції, яку вони знімають із консервації, збереження і відновлюють для відправки в зону бойових дій. Там якість тільки падає і зростають терміни ремонту”, — підсумував Олександр Коваленко.

Читайте також: У РФ ніхто з доброї волі не біжить до військкомату: ким Кремль зараз затикає дірки на фронті, розповів Чувіляєв

Прямий ефір