close-btn

Яке місце займає Telegram у глобальному рейтингу месенджерів

Telegram став найпопулярнішою соціальною мережею в Україні

Яке місце займає Telegram у глобальному рейтингу месенджерів

Яке місце займає Telegram у глобальному рейтингу месенджерів Фото: pexels.com

На кінець 2023 року, 75% українців використовували цей месенджер для спілкування, а 72% шукали там новини.

У світі понад половина власників смартфонів (75%) використовують їх для відправлення повідомлень. Найчастіше для цього слугує WhatsApp, який налічує 2 мільярди активних користувачів на місяць.

Друге місце займає китайський WeChat з його багатофункціональними можливостями, налічуючи 1,34 мільярда користувачів щомісяця, а на третьому місці — Facebook Messenger з 1,01 мільярда користувачів. Telegram займає четверте місце з майже 0,9 мільярда активних користувачів щомісяця, а за ним йде Snapchat з 0,8 мільярда.

Яке місце займає Telegram у глобальному рейтингу месенджерів

З географічної точки зору, 38% користувачів Telegram знаходяться в Азії, 27% — у Європі, 21% — у Латинській Америці, і 8% — на Близькому Сході та в Північній Африці.

Цікаве по темі: Telegram додасть ще один етап авторизації: що зміниться

Найбільший ринок Telegram — Індія, де месенджером користується понад 100 мільйонів людей або 20% аудиторії. Україна також активно користується застосунком, з понад 10 мільйонів користувачів. Telegram є також найпопулярнішим месенджером у Ірані та Узбекистані.

Згідно з недавніми дослідженнями, користувачі Telegram на 58% складаються з чоловіків, та 42% — з жінок, при цьому гендерний розрив зменшується з кожним роком. Основна вікова група користувачів — люди від 25 до 34 років.

В середньому користувачі проводять в Telegram майже 3 години щомісяця. Велика частина (80%) отримує всі свої новини через цей месенджер. 73% вважають його зручнішим за інші аналоги, 59% спілкуються в Telegram з більшістю своїх онлайн-співрозмовників, 56% використовують його для обміну даними між пристроями, а 40% — для ведення нотаток.

Нагадаємо, що Telegram випустив оновлення. Новий редактор в Telegram дозволяє користувачам швидко та зручно створювати окремі наліпки або стікерпаки.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Аудиторія Telegram досягла рекорду: які плани

У Telegram можна буде входити по відбитку долоні

Користувачам Telegram буде доступний Web3-смартфон

За матеріалами: «Слово і діло».

google news