2 травня у світі відзначають Міжнародний день Гаррі Поттера

У четвер, 2 травня, у світі відзначають день Гаррі Поттера. Появу цього свята пов’язуються з британським парламентом та асоціюють день із закінченням чарівної війни.

На думку фанатів поттеріани, свято було впроваджене прем’єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном 2 травня 2012 року, хоча доказів цього факту немає. За змістом твору, 2 травня 1998 року відбулася фінальна битва за чарівний світ Гогворста. Саме тоді головний герой переміг Того-Кого-Не-Можна-Називати.

Любов Олени до Гаррі Поттера розпочалася ще з моменту виходу перших фільмів. На той момент їй був лише один рік. Після екранізованих історій вона дібралась і до книг.

«Його ще вмикали мої батьки на касетах. Вони брали їх на прокат. І потім платили за них неустойку. Тому що ми потирали їх до дир разом з моєю сестрою. Але у неї не з’явилось такої любові до Гаррі Поттера. А мене на все життя зачепило», – розповіла фанатка Гаррі Поттера Олена Карнаух.

2 травня у світі відзначають Міжнародний день Гаррі Поттера

Також батьки прищепили любов до світу магії й Оксані. Вони водили її до кінотеатрів, як тільки виходив новий фільм. У майбутньому це захоплення перетворилося у відкриття власної кав’ярні, головною тематикою якої є світ Гаррі Поттера.

«Це дуже великий день, це свято для багатьох людей, кому дуже подобається Гаррі Поттер. Він для кожного має своє значення, багато хто його любить. І тому це дуже велике і гарне свято», – власниця закладу Олександра Афанасьєва.

2 травня у світі відзначають Міжнародний день Гаррі Поттера

5 цікавих фактів франшизи Гаррі Поттера

  1. Шрам Гаррі гримери наносили акторові, його дублерам та каскадерам близько 5800 разів.
  2. Кожна чарівна паличка, використана у фільмах, є унікальною, двох однакових атрибутів не існує.
  3. Для мармурових сходів у Гогвортсі було написано 250 картин.
  4. У фінальній битві спочатку була задумана загибель Артура Уїзлі, але потім письменниця змінила сюжет твору, і загинув персонаж Рімус Люпин.
  5. Перший рукопис книги про Гаррі Поттера всесвітньовідомої авторки Джоан Роулінг було відхилено видавництвами 12 разів.

Детальніше дивіться в сюжеті Відкритого.

Журналістка: Валерія Токар

Оператори: Ілля Кононов і Данило Варава

Підписуйтеся на наш Youtube-канал! Там на вас чекає ще більше відео.

Теги: , ,