Головна Новини Світ НАТО У Фінляндії оцінили ймовірність нападу РФ на НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Фінляндії оцінили ймовірність нападу РФ на НАТО

У Фінляндії вважають, що Росія занадто зайнята наступом в Україні, щоби думати про агресію проти НАТО

2 травня 2024, 22:40
Поділіться публікацією:

Новий командувач Збройних сил Фінляндії генерал Янне Яаккола заявив, що Росія навряд чи прямо атакує якусь з країн-членів НАТО.

У Фінляндії оцінили ймовірність нападу РФ на НАТО

НАТО і РФ – стратегічні противники. Фото з відкритих джерел

На думку фінського генерала, наразі РФ зайнята підготовкою до нового літнього наступу в Україні, а тому навряд чи розглядає можливість нападу на Альянс.

При цьому Янне Яаккола додав, що випробування Росією статті 5 НАТО, яка передбачає колективну самооборону в разі нападу на одного з членів Альянсу, завжди можливе, але якщо НАТО прийме правильні заходи та збереже єдність, то напад малоймовірний.

Водночас він назвав цілком можливими гібридні атаки проти європейських країн у вигляді глушіння GPS-сигналу, операцій впливу та сприяння нелегальній міграції до сусідніх країн, включно з Фінляндією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Міністерстві оборони України повідомили, що електронний кабінет для  військовозобов'язаних громадян запрацює 18 травня. Міноборони пояснило, що для оновлення даних в е-кабінеті, потрібно буде завантажити мобільний застосунок, авторизуватися та заповнити всі необхідні "поля", куди внести персональні дані.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Державний департамент США констатував, що російська армія застосувала хлорпікрин проти українських військ, а також використовувала хімічні засоби для придушення заворушень, порушивши Конвенцію про заборону хімічної зброї. У зв'язку з цим Держдеп США наклав санкції на війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту міноборони РФ, російський Науково-дослідний інститут прикладної акустики та 48-ий Центральний науково-дослідний інститут російського міноборони, які займаються розробкою хімічної зброї. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини