Резиденцію для Лукашенка, що будується під Сочі, показали журналісти — деталі (ФОТО)

Макет майбутньої резиденції. Скріншот: belsat.eu

Приватна компанія, пов’язана з Олександром Лукашенком, будує в горах під Сочі величезну резиденцію з готелем, ресторанним комплексом і шале. Резиденція розташована на ділянці площею майже 100 кв. м елітного гірськолижного російського курорту в селищі Красна Поляна. Про це повідомляє FREEДОМ із посиланням на публікацію видання The Insider, яке розповіло про спільне розслідування журналістів Belsat і об’єднання колишніх білоруських силовиків BELPOL.

У BELPOL вважають, що новий комплекс будують для Лукашенка, оскільки у схемі купівлі-продажу та будівництва залучені його найближчі компаньйони. Ділянка в Красній Поляні, на якій будують маєток, орієнтовно з 2009-2013 років до 2022 року перебувала у власності Республіки Білорусь. 20 лютого 2022 року землю раптово продали, за сильно заниженою ціною. Купила його компанія, пов’язана з найближчим соратником Лукашенка.

План забудови майбутньої резиденції. Скріншот: youtube.com/@osbbelpol

У Belsat припускають, що цей маєток Лукашенко використовуватиме після того, як залишить президентський пост — добровільно або вимушено. Також припускають, що будувати резиденцію за межами Білорусі Лукашенко вирішив після виборів і подальших протестів 2020 року.

“На плані будівництва загалом 12 об’єктів, загальною площею 7374 кв. м. Третину площі забудови займає об’єкт “головна будівля”, проєктований для господаря”, — повідомляє Belsat.

Видання опублікувало знімки макетів майбутньої резиденції Лукашенка.

Інтер’єр ймовірної резиденції Лукашенка. Скріншот: belsat.eu
Інтер’єр ймовірної резиденції Лукашенка. Скріншот: belsat.eu
Інтер’єр ймовірної резиденції Лукашенка. Скріншот: belsat.eu

Читайте також: “Це буде апокаліпсис”: Лукашенко погрожує Заходу ядерною зброєю (ВІДЕО)

Прямий ефір