Головна Новини Світ США Не хоче миру в Україні. США вчергове розкритикували Китай
commentss НОВИНИ Всі новини

Не хоче миру в Україні. США вчергове розкритикували Китай

Китай не готовий пристати на українську формулу миру

2 травня 2024, 23:24
Поділіться публікацією:

Представник Білого дому Джон Кірбі заявив, що США наразі не бачать готовності Китаю підтримати українську формулу миру. При цьому він назвав Пекін одним з ключових чинників впливу на Росію.

Не хоче миру в Україні. США вчергове розкритикували Китай

США розкритикували Китай за позицію щодо України. Фото з відкритих джерел

Джон Кірбі відзначив, що Штати будуть раді вітати будь-яку країну, зокрема Китай, яка візьме участь у Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії 15-16 червня.

"Якщо Китай є країною, яка бажає допомогти працювати над справедливим миром та готова повністю поважати цілі та завдання президента Володимира Зеленського і його прерогативи, тоді ми підтримаємо це", – заявив Джон Кірбі.

При цьому представник Білого дому зауважив, що зараз не бачить, аби Пекіна робив кроки щодо схвалення української формули миру.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Міністерстві оборони України повідомили, що електронний кабінет для  військовозобов'язаних громадян запрацює 18 травня. Міноборони пояснило, що для оновлення даних в е-кабінеті, потрібно буде завантажити мобільний застосунок, авторизуватися та заповнити всі необхідні "поля", куди внести персональні дані.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Державний департамент США констатував, що російська армія застосувала хлорпікрин проти українських військ, а також використовувала хімічні засоби для придушення заворушень, порушивши Конвенцію про заборону хімічної зброї. У зв'язку з цим Держдеп США наклав санкції на війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту міноборони РФ, російський Науково-дослідний інститут прикладної акустики та 48-ий Центральний науково-дослідний інститут російського міноборони, які займаються розробкою хімічної зброї. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини