Головна Новини Світ Росія РФ залишається важливим геополітичним гравцем: що на це вказує
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ залишається важливим геополітичним гравцем: що на це вказує

Кремль надалі намагається впливати на важливі світові процеси

3 травня 2024, 00:25
Поділіться публікацією:

Росія до сьогоднішнього дня намагається бути важливим геополітичним гравцем на євразійському континенті. Це чітко демонструють останні події в Грузії і Молдові, на політику яких продовжує впливати РФ, вважає політичний експерт Валерій Клочок.

РФ залишається важливим геополітичним гравцем: що на це вказує

Росія намагається надалі впливати на сусідів. Фото з відкритих джерел

"Парламент Грузії ухвалив абсолютно проросійський закон про "іноагентів". У Європарламенті вже відреагували на цей закон, пригрозивши призупинити перемовини про вступ Грузії до ЄС. У Молдові Росія зберігає вплив через визнану неконституційною партію "Шор". Нещодавно "Шор" провела з’їзд у Москві, де оголосила про створення нового блоку політичних партій "Побєда", який планує взяти участь у виборах в Молдові", — розповів політолог.

За словами Валерія Клочка, попри відчутні матеріальні і людські втрати в Україні, Росія залишається геополітичним гравцем, зберігаючи через своїх агентів вплив у різних країнах світу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Міністерстві оборони України повідомили, що електронний кабінет для  військовозобов'язаних громадян запрацює 18 травня. Міноборони пояснило, що для оновлення даних в е-кабінеті, потрібно буде завантажити мобільний застосунок, авторизуватися та заповнити всі необхідні "поля", куди внести персональні дані.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Державний департамент США констатував, що російська армія застосувала хлорпікрин проти українських військ, а також використовувала хімічні засоби для придушення заворушень, порушивши Конвенцію про заборону хімічної зброї. У зв'язку з цим Держдеп США наклав санкції на війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту міноборони РФ, російський Науково-дослідний інститут прикладної акустики та 48-ий Центральний науково-дослідний інститут російського міноборони, які займаються розробкою хімічної зброї. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини