RU
 

В України немає можливості виграти війну тільки на полі бою - ГУР

Текст: ,  3 травня 2024, 00:30
0
11293
В України немає можливості виграти війну тільки на полі бою - ГУР
Фото: Генштаб ВСУ
Обидві сторони виборюють "вигідну позицію" перед потенційними переговорами

Змістовні переговори можуть розпочатися не раніше другої половини 2025 року, вважають в українській розвідці.

Представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький заявив, що не бачить способу для України виграти війну лише на полі бою. Про це у четвер, 2 травня, представник української розвідки сказав під час інтерв'ю виданню The Economist.

За його словами, навіть якби ЗСУ змогли відкинути російські війська назад до кордонів 1991 року, це не припинило б війни.

Скібіцький сказав, що наразі обидві сторони намагаються зайняти "найбільш вигідну позицію" перед потенційними переговорами. Але змістовні перемовини можуть розпочатися не раніше другої половини 2025 року, вважає він.

"До того часу Росія зіткнеться з серйозними "зустрічними вітрами". Російські військові виробничі потужності розширилися, але досягнуть плато на початку 2026 року через нестачу матеріалів та інженерів. Обидві сторони можуть врешті-решт зіткнутися з нестачею зброї", - йдеться у матеріалі.

На думку Скібіцького, найбільшим невизначеним фактором війни є Європа.

"Якщо сусіди України не знайдуть способу подальшого збільшення оборонного виробництва, щоб допомогти Україні, вони теж зрештою опиняться під прицілом Росії", - акцентував він. 

Представник ГУР зазначив, що хоробрість і самопожертва України дали Європі багаторічну фору, усунувши безпосередню загрозу з боку колись страшних повітряно-десантних військ і морської піхоти Росії щонайменше на десятиліття.

"Зараз питання полягає в тому, чи віддячить Європа за це, залишивши Україну в грі. Ми будемо продовжувати боротися. У нас немає вибору. Ми хочемо жити. Але результат війни залежить не лише від нас", - наголосив представник ГУР. 

Нагадаємо, Латвія затвердила надання Україні партії військової допомоги, до якої увійдуть зенітні гармати близької дальності та безпілотники для спостереження.

Допомога буде: коли Україна може перейти в контрнаступ

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Удар по аеродрому Бельбек: з'явилися супутникові знімки
Захід боїться програшу Росії - Зеленський
Зеленський оцінив просування росіян на Харківщині
З'явилися подробиці атаки БПЛА на Новоросійськ
Затримано зрадника, який "зливав" росіянам позиції ППО на Харківщині
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: разведка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі