Опадів не очікується: якою буде погода у Дніпрі 3 травня

У Дніпрі 3 травня очікується малохмарна погода без опадів. 

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Укргідрометцентр.

Прогноз погоди у Дніпрі

3 травня у Дніпрі опадів не прогнозується. Температура повітря +21…+23 градусів. Вітер північно-східний, силою 5-10 метрів на секунду.

Прогноз погоди в Україні

“У п’ятницю, 3 травня, в Україні очікується зниження температури повітря. У східних, північних та частині центральних областей денна температура повітря становитиме +16…+19 градусів. Проте на півдні та заході ще втримається справжнє травневе тепло, +20…+25 градусів. Вітер буде східний та північно-східний, помірний. Дощі в Україні 3-го травня малоймовірні”, – повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

Опадів не очікується: якою буде погода у Дніпрі 3 травня

Народні прикмети й традиції на 3 травня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • якщо листя на ясені ще не розправилися, а на дубі вже з’явилися — до сухого літа;
  • рясна роса на траві — буде багато огірків;
  • на світанку багато трави — день буде погожим;
  • черемха зацвіла — до різкого похолодання.

Цей день здавна вважався сприятливим для висаджування капусти. Її обов’язково обприскували святою водою, щоб захистити від шкідників.

3 травня в Україні та світі

Опадів не очікується: якою буде погода у Дніпрі 3 травня

3 травня відзначають Міжнародний день Сонця. Це свято було започатковане Міжнародним товариством сонячної енергії 1994 року і має на меті нагадати людству про нескінченні ресурси, які дає нам Сонце.

Також сьогодні День кондитера. Це особливе свято має велике значення для всіх, хто любить солодощі, а також для тих, хто присвятив себе кондитерському мистецтву. Цей день є визнанням майстерності та творчості кондитерів, які створюють неймовірні солодкі шедеври з мастики, крему та тіста.

Ще 3 травня Всесвітній день свободи преси. Він був започаткований 1993 року Генеральною Асамблеєю ООН, після того, як представники незалежної преси країн Африки прийняли “Віндхукську декларацію” 1991 року. Декларація закликала уряди держав світу забезпечувати свободу преси та її демократичний характер. Вона підкреслювала, що вільна, плюралістична й незалежна преса є найважливішою складовою частиною будь-якого демократичного суспільства.

3 травня святкують Міжнародний день дикої коали. Він присвячений підвищенню обізнаності про збереження коал та їхнього природного середовища проживання.

Нагадаємо, юні дзюдоїсти з Дніпропетровської області вибороли 7 нагород на Чемпіонаті України серед хлопців та дівчат не старше 16 років.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , ,