50 російських атак відбито за добу на Авдіївському напрямку — ситуація на фронті

ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

134 бойових зіткнення між Силами оборони та російськими окупаційними військами відбулося впродовж минулої доби. Ворог атакував на сімох напрямках, найнапруженішою залишається ситуація на Авдіївському відтинку фронту. Про це сьогодні, 3 травня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні, інформує FREEДОМ.

За добу окупанти завдали по Україні трьох ракетних та 70 авіаційних ударів, а також здійснили 116 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Ударів з авіації зазнали понад 20 населених пунктів в Чернігівській, Сумській, Харківській, Донецькій та Запорізькій областях, під артилерійським вогнем були понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Оперативна ситуація на напрямках наступна:

На Волинському та Поліському — без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському противник проводить диверсійну діяльність.

На Куп’янському українські воїни відбили 12 атак у районах Новоєгорівки, Синьківки, Петропавлівки, Кислівки, Берестового Харківської області та Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог 15 разів атакував українські позиції в районах Греківки, Невського, Серебрянського лісництва на Луганщині та Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області.

На Бахмутському 22 атаки загарбників відбили українські захисники в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Верхньокам’янське, Роздолівка, Виїмка, Спірне, Новий, Кліщіївка та Іванівське Донецької області.

На Авдіївському напрямку 50 ворожих атак відбито в районах населених пунктів Архангельське, Сокіл, Семенівка, Новоолександрівка, Новопокровське, Уманське, Калинове, Яснобродівка, Нетайлове та Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Красногорівка та Урожайне Донецької області, де росіяни 16 разів намагалися прорвати оборону.

На Оріхівському напрямку ворог двічі атакував українські позиції в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському росіяни вдалися до вісьмох марних атак, не полишаючи наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу та зенітно-ракетному комплексу противника. Підрозділи ракетних військ уразили два склади боєприпасів, засіб протиповітряної оборони, дві артилерійські системи та зенітно-ракетний комплекс росіян.

Нагадаємо, у четвер, 2 травня, російські окупанти обстріляли з реактивної системи залпового вогню “Град” село Мемрик Новогродівської громади Донецької області. Загинули 12-річна дитина та дорослий, ще двоє людей дістали поранень.  

Прямий ефір