Дніпро очолив рейтинг міст із найбруднішим повітрям

Дніпро став лідером серед міст із найбільш забрудненим повітрям. В ньому виявили вміст 22 шкідливих речовин, зокрема 8 важких металів.

У Дніпрі зареєстрували три випадки максимального забруднення повітря сірководнем. У червні минулого року його концентрація була 0,069 міліграма на кубічний метр (8,6 ГДКмр).

«Аналіз зроблений з даних українського гідрометеорологічного центру. Який опублікував дані власних лабораторних досліджень. Вони беруть заміри якості повітря кожного дня зі своїх станцій спостереження. Зробили вибірку, тобто змогли все це зібрати одним файлом і опублікували на порталі відкритий даних. Ми оскільки агрегуємо усі екологічні, відкриті дані в Україні, так само агрегували їх дані», – поділилася екологічна директорка в SaveDnipro Анастасія Скок.

Дніпро очолив рейтинг міст із найбруднішим повітрям

Окрім Дніпра, до рейтингу увійшло і Кам’янське. Воно – на другому місці. Фахівці зазначають, ми обійшли столицю, де найбільше транспорту. Та Херсон із Краматорськом, де найбільше обстрілів.

«Якщо ми кажемо про Дніпро, то безумовно, що головним залишається промисловість, важка промисловість, енергетика. До цього також певну частку забезпечує транспорт», – розповів експерт з екології та сталого розвитку програми «Чисте повітря для України» Олексій Ангурець.

Дніпро очолив рейтинг міст із найбруднішим повітрям

Дніпро очолив рейтинг міст із найбруднішим повітрям

Детальніше про нагальний стан речей із забрудненням повітря у Дніпрі – дивіться в сюжеті Відкритого.

Журналістка: Вікторія Горохова

Оператор: Ілля Кононов

Підписуйтеся на наш Youtube-канал! Там на вас чекає ще більше відео.

Теги: , ,