Головна Новини Світ Великобританія Британія дала відмашку: які удари тепер має право завдавати Україна у війні з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія дала відмашку: які удари тепер має право завдавати Україна у війні з РФ

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон пообіцяв Україні допомогу стільки, скільки буде потрібно

3 травня 2024, 08:38
Поділіться публікацією:

У ході візиту до Києва глава МЗС Великобританії Девід Кемерон заявив, що Україна має повне право використовувати зброю, надану Лондоном, для завдання ударів по цілях усередині Росії, адже Москва б'є по українській території. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Британія дала відмашку: які удари тепер має право завдавати Україна у війні з РФ

Девід Кемерон. Фото: з відкритих джерел

"Україна має це право. Подібно до того, як Росія завдає ударів усередині України, ви можете повністю зрозуміти, чому Україна потребує того, щоб переконатися, що вона захищається", — висловився Кемерон.

При цьому міністр пообіцяв 3 млрд. фунтів стерлінгів (3,74 млрд. доларів) щорічної військової допомоги Україні протягом "стійкого періоду".

"Ми надаватимемо три мільярди фунтів стерлінгів щороку стільки, скільки буде необхідно. Ми просто вичерпали все, що могли, щодо надання обладнання", — сказав глава МЗС Британії.

Кемерон привітав виділення США нової військової допомоги Україні, однак уникнув прямої відповіді на питання, як, на його думку, можливе переобрання кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа може вплинути на підтримку України Сполученими Штатами.

"Не нам вирішувати, кого американці оберуть своїм президентом – ми працюватимемо з ким би там не було", — сказав Кемерон.

Варто зазначити, що Reuters раніше вже публікувало цю новину, проте згодом її було знято з сайту агентства "для уточнення деяких деталей".

Читайте також на порталі "Коментарі" — останній місяць весни обіцяє бути для України складним. Росіяни продовжують тиск на фронті, розширюючи плацдарм на Авдіївському напрямі. І явно мають намір або до інавгурації Путіна (7 травня), або до сакральної для себе дати "перемоги" (9 травня) досягти якихось значних успіхів. У свою чергу наша країна сподівається після Великодня (5 травня) отримати, нарешті, винищувачі F-16, веде найважливіші переговори зі США про гарантії безпеки, а також підготовку до червневого саміту миру у Швейцарії. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" очікуваннями від ситуації в найближчому майбутньому на фронтах, у внутрішній та зовнішній політиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини