RU
 

Судитимуть екскомандира севастопольського Беркуту, який став сенатором РФ

Текст: ,  3 травня 2024, 09:43
0
2305
Судитимуть екскомандира севастопольського Беркуту, який став сенатором РФ
Фото: РосЗМІ
Сергій Колбін

Обвинувачений у лютому 2014 року активно протидіяв учасникам Революції Гідності та організовував їх убивства, а пізніше сприяв анексії Криму і незаконних референдумів на окупованих Росією територіях України.

Прокурори Офісу Генерального прокурора передали до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира Севастопольського спецпідрозділу міліції Беркут, який на даний час є сенатором РФ. Йому інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Про це повідомили в Офісі генпрокурора України. 

"Розслідуванням встановлено, що обвинувачений у лютому 2014 року активно протидіяв учасникам Революції Гідності та організовував їх вбивства, замахи на життя та спричинення тілесних ушкоджень. У подальшому він надавав допомогу РФ в анексії АР Крим та м. Севастополя. У 2020 році він зайняв посаду члена Ради Федерації федеральних зборів рф від "законодавчої влади" м. Севастополь", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що на цьому злочини екс-беркутівця проти України не закінчилися.

"У вересні 2022 року він взяв активну участь в організації та проведенні псевдореферендуму на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей. В подальшому разом з іншими сенаторами ради федерації проголосував за включення цих областей, а також так званих "ДНР/ЛНР" до складу РФ", - йдеться в повідомленні.

Оскільки експравоохоронець переховується від правоохоронних органів України, його оголошено в міжнародний розшук.

В Офісі генпрокурора не називають прізвища підозрюваного, але, за даними ЗМІ і Вікіпедії, йдеться про Сергія Колбіна.

Нагадаємо, раніше у ДБР завершили розслідування по 20 "беркутівцях", які використали зброю проти учасників Революції Гідності. До суду було передано обвинувальні акти щодо вбивць активістів Майдану.

Слідство вважає, що колишній президент Віктор Янукович дав вказівку тодішньому міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку застосувати вогнепальну зброю проти учасників Євромайдану близько 7 ранку 20 лютого 2014 року.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

СПЕЦТЕМА: Справа Майдану
ТЕГИ: РоссияКрымСевастопольБеркутреферендумрозыскРФсенатор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі