Почався сезон полуниці: українцям розповіли, де краще купувати улюблену ягоду

Де полуницю купувати безпечно.
Почався сезон полуниці: українцям розповіли, де краще купувати улюблену ягоду
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні вже з'явилася в продажу перша полуниця. Одночасно почастішали звернення до Держпродспоживслужби, пов'язані з негативними наслідками від її споживання. Про це повідомила пресслужба відомства.

Читайте також:

У цю пору року українці активно купують ароматну ягоду, тому Держпродспоживслужба радить дотримуватися простих правил, щоб ласування полуницею не завдавало шкоди.

Так, купувати полуницю слід тільки в спеціально відведених для цього місцях: на агропродовольчих ринках або в торговельних мережах, куди потрапляє лише продукція, що попередньо пройшла контроль безпечності. Споживач має право вимагати від продавця відповідні документи для ознайомлення.

Також слід пам'ятати про дотримання правил гігієни. Не варто вживати полуницю, не промивши її попередньо в достатній кількості води. Адже на немитій ягоді можуть бути шкідливі бактерії або навіть гельмінти.

Читайте також:

"Дотримання цих двох простих правил убезпечить вас від негативних наслідків. Будьте свідомими при виборі харчових продуктів, адже запобігти неприємностям значно простіше й дешевше, ніж потім долати їх наслідки", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що зараз ціни на банани в країнах Східної Європи, зокрема в Україні, знаходяться на рекордно високому рівні для цього періоду року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK