Громадяни призовного віку оновлюють свої дані, щоб не платити величезні штрафи

Головне за день:

Після ухвалення нового закону про мобілізацію, який набуває чинності 18 травня, біля ТЦК по всій Україні почали з’являтися черги. Чоловіки призовного віку прагнуть оновити свої дані, щоб уникнути штрафів.

За повідомленням ТСН.ua, черги спостерігаються в ТЦК Голосіївського, Дарницького, Деснянського та Святошинського районів Києва. Чоловіки стоять годинами, щоб записатися на прийом, оновити дані або пройти ВЛК.

“Я сьогодні, 2 травня, прийшов вже вдруге до ТЦК Святошинського району. Вчора приходив – черга, сьогодні прийшов – теж доводиться стояти. Наприклад вчора стояв у черзі з 10 до 15 години, але не склалось. Прийшов сьогодні, щоб отримати направлення на ВЛК”, – розповів ТСН.ua один з чоловіків, які стояли в черзі.

Читайте й про таке: Військовий облік: як оновити дані в ТЦК українцям, які за кордоном

Військові прогнозують, що черги будуть лише збільшуватися, адже у багатьох чоловіків відповідні документи застаріли.

“Наразі черги великі і, скоріш за все, з кожним днем будуть збільшуватись”, – повідомив ТСН.ua черговий ТЦК.

Тим часом у соцмережах з’явились повідомлення про те, що деякі люди намагаються продати місця в черзі до ТЦК.

Військові закликають чоловіків призовного віку не панікувати й не зволікати з оновленням даних. Вони наголошують, що ТЦК працюють 24/7, і можна прийти у будь-який зручний час. Контакти ТЦК можна знайти на сайті Міністерства оборони України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦