Засновниця бренду медичного одягу допомагає "Азову" — історія хірургині

Альвіна Андріясова. Скриншот: kanaldim.tv

Хірургиня з Кривого Рогу Альвіна Андріясова вирішила поєднати лікарську справу та моду. Дівчина заснувала бренд медичного одягу Remedy.UA. В асортименті є спецодяг як для жінок, так і для чоловіків. Також медикиня випустила серію тематичних світшотів, які допомагають підтримувати бійців "Азову". Деталі — у матеріалі "Ранку Вдома".

Лікарську справу та моду вирішила поєднати хірургиня з Кривого Рогу Альвіна Андріясова.

"Це все було на лекції з онкології. Ми сиділи з одногрупницею і скаржилися одна одній на своє важке життя в медицині, на нашу низьку зарплату. На той час ми вже закінчили третій курс, і ми могли працювати як медичні сестри. Це було основне джерело прибутку на той час", — розповідає лікарка-хірургиня, засновниця бренду медичного одягу Remedy.UA Альвіна Андріясова.

Дівчата почали думати про власну справу. У дитинстві Альвіна цікавилася дизайном, тож запропонувала зробити бренд одягу, але не звичайного, а професійного.

"Ми приходили на практику в різні лікарні, ходили на лекції, бачили, хто як одягається. Естетики в цьому взагалі не було. Не знаю, як в інших, але моя продуктивність напряму залежить від оточення, від умов, в яких мені доводиться працювати, та навіть від одягу", — додає лікарка.

Альвіна навіть пішла на курси шиття, аби зрозуміти процес виробництва зсередини. Так, одногрупники запустили бренд стильного медичного одягу. Зараз Альвіна працює самостійно. Її бренд називається Remedy.UA. З виробництвом Альвіні допомагає ательє у Києві. Всі моделі медичного одягу мають подвійні кишені та відділення для різних медичних інструментів. В одному з костюмів Альвіна розробила спеціальну петлю, на яку можна зачепити стетоскоп. Одяг функціональний, але при цьому жіночний. Більшість моделей мають акценти на талії. В асортименті є також спецодяг для чоловіків. Кишені в таких моделях є навіть на рукавах.

Після початку повномасштабної війни Альвіна евакуювалися до Німеччини. Там кілька місяців проходили медичну практику й волонтери.

"Ми налагодили логістику й відправляли вантажі фурами. Я навіть не можу порахувати, скільки там фур було. Фури направляли в Київ, Кривий Ріг. Потім перебирали та відправляли те, що було необхідно на різні локації. Там був одяг, медичне обладнання, різні медикаменти", — пригадала Альвіна Андріясова.

Зараз Альвіна проходить інтернатуру у Кривому Розі та допомагає пораненим військовим. Також лікарка активна учасниця мітингів на підтримку полонених захисників "Азовсталі".

"Я побачила в соцмережах свого знайомого з Маріуполя. Він моряк. З початку повномасштабного вторгнення він був в рейсі. Потім звільнився та одразу пішов до лав "Азову". Влітку він отримав поранення, і до січня був на реабілітації. Він лікувався після важкого поранення, але постійно ходив зі своєю дівчиною на мітинги на підтримку полонених. То чому я повинна сидіти й нічого не робити", — резюмувала засновниця бренду медичного одягу Remedy.UA Альвіна Андріясова.

Дівчина підтримує військових і за допомогою власного бренду випустила колекцію тематичних спортивних светрів. 100% з продажу лікарка перераховує на допомогу "азовцям" та родинам військовополонених.

Читайте також: Розвиває культуру bespoke: як Катерина Возіанова побудувала першу в Україні майстерню чоловічого одягу та адаптувалася до воєнних викликів

Медіа-партнери
Прямий ефір