Його побачили жителі Київської, Сумської, Чернігівської та Харківської областей

Головне за день:

Жителі кількох областей України в ніч з 2 на 3 травня стали свідками захватного природного явища – полярного сяйва. Незвичайне світіння небес у рожево-зелених тонах спостерігали у Київській, Сумській, Чернігівській та Харківській областях.

За словами очевидців, сяйво з’явилося близько 19:30 і тривало протягом декількох годин. Незвичайне явище стало справжньою сенсацією, адже полярне сяйво в Україні – це рідкісне видовище.

Як пояснюють фахівці, полярне сяйво виникає внаслідок зіткнення заряджених частинок від Сонця з магнітним полем Землі. Ці частинки збуджують атоми й молекули в атмосфері, що призводить до випромінювання світла.

Полярне сяйво частіше спостерігається в полярних широтах, де магнітні лінії Землі сходяться. Проте, за певних умов, його можна побачити й у нижчих широтах, як це сталося в Україні.

Також вас зацікавить: Пасха чи Великдень: як говорити правильно

Спостереження за полярним сяйвом – це не лише естетична насолода, але й можливість дослідити магнітосферу Землі та вплив на неї сонячної активності.

Цьогоріч полярне сяйво в Україні спостерігають вже вдруге. 24 квітня його можна було побачити у багатьох областях країни, в тому числі на Львівщині, Хмельниччині та північних регіонах.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦