Головна Новини Політика рада "Слуги" хочуть відмовитися від мандату: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

"Слуги" хочуть відмовитися від мандату: яка причина

Давид Арахамія визнав, що нині в Верховній Раді катастрофічно бракує єдності

3 травня 2024, 12:05 comments1596
Поділіться публікацією:

Монобільшість продовжує розсипатися. Так провладна фракція "Слуга народу" може втратити ще 17 штиків. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія під час дискусії "2024: сценарії для країни", пише "Главком".

"Слуги" хочуть відмовитися від мандату: яка причина

Верховная Рада Укрїни. Фото: сайт Верховної Ради

Лідер "слуг народу" в парламенті вважає, що нині в Верховній Раді катастрофічно бракує єдності. 

На думку паралментаря, країні загрожує парламентська криза через депутатів, які хочуть перестати працювати.

"З парламентом взагалі велика криза наближається, тому що в мене тільки у фракції 17 є заяв на складання мандату. Тобто у нас уже 401 людина в парламенті, ще одну ми точно відпустимо за медичними обставинами – буде 400 людей. 226 (мінімально необхідна кількість для ухвалення рішення – ред.) з 400 дуже важко збирати, чесно кажучи. В інших фракціях і партіях я теж знаю, що є люди, які хочуть піти. Ми вирішили для себе, що не будемо давати голоси за складання мандатів, тільки якщо медично є дійсно ситуація, а так більше ніяких немає умов, за яким ми будемо голосувати за складання мандатів. Для того, щоб зберегти парламент легітимним", – пояснив Давид Арахамія.

При цьому "Главком" зауважує, що одна з причин, чому все більше "слуг народу" хоче якомога швидше скласти мандат може полягати в низьких зарплатах нардепів. Зарплатня нардепів – питання дуже непопулярне, і парламент на це сам не піде, йдеться в матеріалі, бо усвідомлює, яка дискусія розпочнеться у ЗМІ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — член парламентського комітету з енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк заявив, що тариф на електроенергію в Україні потрібно терміново піднімати. За його словами, якщо цього не зробити, узимку буде великий дефіцит потужностей, тож світла може не бути більше, ніж по 6-12 годин. Як оцінюєте дані заяви та те, що відбувається в українській енергосистемі? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини