Новий фейк: РФ назвала атаку по Новій пошті в Одесі ударом по арсеналу ракет

Новий фейк: РФ назвала атаку по Новій пошті в Одесі ударом по арсеналу ракет.

Новий фейк: РФ назвала атаку по Новій пошті в Одесі ударом по арсеналу ракет. Фото: dnipro.tv

Події
03 травня 13:02

У мережі розповсюджують фейкову інформацію про ракетний удар по Одесі 1 травня по складам Нової Пошти. Прокремлівські користувачі називають атаку ударом по українським боєприпасам. Про це пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI.

Так, проросійські ЗМІ та телеграм-канали поширюють дані, що нібито в Одесі окупанти знищили важливий військовий вантаж. Вони повідомляють, що начебто цілий арсенал ракет Storm Shadow був вражений одним ударом під час атаки на склади Нової Пошти та Агромаркету.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За інформацією SPRAVDI, за кілька годин до ракетного удару по Одесі видання NV випустило ефір з політикою Ганною Гопко, де на ілюстрації в YouTube був заголовок: "Рашисти вдарили прямо за складом Storm ShadowХто злив таємницю". Проте сам ефір проходив 1 травня з 18:45 до 19:45, а російська ракета вдарила по сортувальному відділенню Нової Пошти після 22:00.

Центр стратегічних комунікацій та безпеки Центр стратегічних комунікацій та безпеки

Нагадаємо, що ввечері 1 травня у ворог знову атакував Одесу балістичними ракетами. В результаті атаки спалахнула масштабна пожежа на складських приміщеннях Нової Пошти, Агромаркету, зал спортивної та художньої гімнастики "Тріумф". також сталися численні руйнування інфраструктури міста.

Постраждали 14 людей. 13 травмованим надали медичну допомогу на місці. Ще одного потерпілого госпіталізовано, він перебуває у лікарні у стані середньої тяжкості.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах