НАТО звинуватило росію в гібридних діях в Європі, опублікувавши жорстку заяву на цю тему.

Головне за день:

Згідно з офіційним повідомленням Північноатлантичної Ради, країни-члени Альянсу висловили серйозну стурбованість щодо нещодавньої шкідливої діяльності РФ на території інших країн.

Читайте також: Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю – МЗС Британії

Заява НАТО стосується інцидентів, які призвели до розслідування та звинувачень різних осіб у країнах Європи, включаючи Чехію, Естонію, Німеччину, Латвію, Литву, Польщу та Велику Британію.

НАТО

В Альянсі наголосили, що така діяльність російської федерації, яка включає дезінформацію, кібер- та електронні втручання, становить серйозну загрозу безпеці країн-членів Альянсу.

Альянс буде продовжувати протидіяти гібридним діям Росії як індивідуально, так і колективно, і підтримувати Україну в обличчі будь-яких викликів. У заяві також відзначено, що будь-які дії РФ не зупинять Альянс у підтримці України та захисті своїх союзників.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦