Комп'ютерна техніка

MacBook Air M4 2025 року: чого очікувати

0

Apple працює над впровадженням нового кремнієвого чіпа Apple четвертого покоління в лінійці Mac, і хоча перші M4 Mac з’являться у 2024 році, MacBook Air не буде оновлено до 2025 року.

M4 Chips

13- та 15-дюймові моделі ‌MacBook Air‌ були оновлені чіпами M3 у березні 2024 року, тому не дивно, що вони не будуть першими пристроями, які отримають чіп M4. Apple планує почекати до 2025 року, тому між лінійками чіпів M3 і M4 пройде близько року.

Ходять чутки, що чіп M4 буде зосереджений на штучному інтелекті для підтримки функцій штучного інтелекту, які з’являться разом із наступними оновленнями програмного забезпечення. Більшість розмов про AI стосувалося iOS 18, але очікується, що Apple розгорне інтеграцію AI на своїх платформах. Очікується, що чіп M4 матиме Neural Engine з більшою кількістю ядер, причому Neural Engine оброблятиме завдання ШІ та машинного навчання. Чіп M3 має 16-ядерний Neural Engine.

Хоча Apple працює над чіпами M4, M4 Pro, M4 Max і M4 Ultra, очікується, що моделі ‌MacBook Air‌ отримають лише стандартний чіп M4. Ймовірно, буде принаймні два варіанти M4, відмінність яких полягатиме в кількості ядер GPU. Наприклад, для поточного ‌MacBook Air‌ базовий чіп M3 має 8-ядерний графічний процесор, але є також варіант із 10-ядерним графічним процесором. Процесор M3 однаковий для всіх версій, і це має бути у випадку з M4.

M4 буде побудовано за 3-нанометровим процесом Apple, подібно до M3. Між M3 і M4 не буде такого значного підвищення продуктивності, як між M2 і M3, оскільки немає змін у розмірі вузла, але ми все одно можемо очікувати незначного прискорення швидкості GPU та CPU.

Дизайн

Apple переробила дизайн ‌MacBook Air‌ у 2022 році, і ми не очікуємо, що дизайн буде змінено під час оновлення 2025 року. Apple часто чекає кілька років між змінами дизайну, і немає чуток про те, що буде оновлений вигляд.

Apple, ймовірно, залишиться на варіантах розміру 15,3 і 13,6 дюйма, і ми можемо очікувати, що побачимо такий же плоский корпус у стилі MacBook Pro з трекпадом Force Touch і дисплей з виїмкою. Наразі схоже, що оновлення ‌MacBook Air‌ 2025 року буде зосереджено на внутрішніх оновленнях.

Дата запуску

За словами Марка Гурмана з Bloomberg, ‌MacBook Air‌ отримає оновлення навесні 2025 року. Весна починається 20 березня 2025 року і закінчується 20 червня 2025 року.

Comments

Comments are closed.