Ухилялися від військової служби та отримували гроші: судитимуть депутатів Київради

Четверо військовослужбовців однієї з військових частин ТРО впродовж майже року ухилялися від військової служби.
Ухилялися від військової служби та отримували гроші: судитимуть депутатів Київради
Ілюстративне фото / depositphotos.com

До суду скерували обвинувальний акт стосовно депутатів Київської міської ради, які ухилилися від військової служби. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Читайте також:

Встановлено, що четверо військовослужбовців однієї з військових частин ТРО, троє з яких є столичними депутатами, а ще один - помічником депутата Київради, упродовж майже року ухилялися від військової служби.

За сприянням керівника одного із структурних підрозділів Київської міської військової адміністрації та командира однієї з військової частини ТРО підозрювані всупереч встановленого порядку домоглися оформлення відрядження до Київської міської військової адміністрації. При цьому вони отримували грошове забезпечення з частини, де рахувалося проходження ними служби.

Читайте також:

Депутатам інкриміновано ухилення від несення обов'язків військової служби за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 409 КК України), керівнику структурного підрозділу КМВА - пособництво в ухиленні військовослужбовців від несення обов'язків військової служби (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 409 КК України), а командиру військової частини ТРО - перевищення повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Раніше ми писали, що правоохоронці повідомили про підозру військовослужбовцю територіального управління Військової служби правопорядку ЗСУ у Львівській області. Він вимагав у мобілізованого 3 тис. доларів США за допомогу в переведенні його в тилову частину.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK