Головна Новини Світ Росія Путін готується відправити на війну в Україні десант РПЦ: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін готується відправити на війну в Україні десант РПЦ: про що йдеться

На війну в Україну готується прибути 1300 священнослужителів РПЦ

3 травня 2024, 16:07
Поділіться публікацією:

Російська православна церква планує направити на фронт в Україну близько 1300 священників. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Центр національного спротиву" у Telegram.

Путін готується відправити на війну в Україні десант РПЦ: про що йдеться

Патріарх РПЦ Кирило та Володимир Путін. Фото: з відритих джерел

У ЦНС зазначають, що митрополит РПЦ Ставропольський і Невинномиський Кирило в ефірі російського пропагандистського телебачення заявив, що священнослужителі будуть направлені на фронт "для духовної допомоги російським військовослужбовцям".

Представник РПЦ стверджує, що сьогодні у Міноборони РФ дуже тісні зв'язки з російською церквою і "це питання вирішиться найближчим часом".

"І так воно і є. Адже відомі факти про те, що глава кремлівської церкви патріарх Кіріл є агентом КДБ по кличці "Михайлов" і має генеральське звання ФСБ РФ. Його попередник Алєксєй ІІ (Олексій Рідігер) також був агентом КДБ під псевдонімом "Дроздов", — йдеться у повідомленні ЦНС.

Експерти наголосили, що у війні проти України Кремль значною мірою покладається на підконтрольні йому релігійні структури.

"Домінуючою тут саме РПЦ, яка за час свого існування створила потужну мережу в Україні та стала ідеальним інструментом для промивання мізків своїх парафіян", — наголошують у повідомленні.

Зокрема, у Центрі нацопору наводять окремий приклад, коли ще на початку вторгнення до України у 2014 році парафіяни РПЦ організовували багатолюдні хресні ходи, щоб завадити українським захисникам не пропустити російську армію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Російська православна церква (РПЦ) об'єднала кілька кремлівських ідеологічних наративів, намагаючись сформувати ширшу націоналістичну ідеологію навколо війни в Україні та експансіоністського майбутнього Росії. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

3 травня 2024, 15:12

Тобто у попів старшобратньої секти є стимул,а в наших стимул тільки жерти? Наші тільки під томосом Порошенка обжирались, а от захищати свою країну вони всі сховались як і бандерівці.


Новини