Великодні свята – це час для сімейних застіль, рясної їжі та пиття. Проте для людей, які протягом 48 днів дотримувалися Великого посту, різкий перехід до рясної їжі може призвести до серйозних проблем з травленням.

За словами лікаря-хірурга Федора Євтушенка, найпоширенішими діагнозами, з якими стикаються медики після Великодня, є гострий панкреатит, холецистит та гастрит.

Щоб уникнути цих проблем, лікар рекомендує поступово виходити з посту, протягом тижня збільшуючи кількість їжі.

Ось декілька порад, які допоможуть вам зберегти здоров’я шлунково-кишкового тракту під час Великодніх свят:

Вводите м’ясо, рибу та яйця невеликими порціями. Почніть з одного вареного яйця на день, поступово додаючи невеликі шматки нежирного м’яса або запеченої риби з овочами.

Не перевантажуйте шлунок. Уникайте смаженої їжі, жирних страв, соусів, солодких газованих напоїв та алкоголю.

Їжте дрібно. Розбивайте приймання їжі на 5-6 разів на день, вживаючи їжу невеликими порціями.

Віддавайте перевагу рослинній їжі. Овочі, фрукти, зелень допоможуть вашому організму звикнути до нового режиму харчування.

Не запивайте їжу. Пийте воду, узвар або несолодкий компот за 20-30 хвилин до або після їжі.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Прислухайтеся до свого організму. Якщо ви відчуваєте біль у животі, нудоту, блювоту, діарею, негайно зверніться до лікаря.

Пам’ятайте, що ваше здоров’я – це найцінніше, що у вас є. Не шкодуйте часу, щоб правильно вийти з посту і зберегти здоров’я шлунково-кишкового тракту.

Популярне: