Головна Новини Світ Росія Велика вода в РФ і далі прибуває. До неї приєдналися масштабні пожежі
commentss НОВИНИ Всі новини

Велика вода в РФ і далі прибуває. До неї приєдналися масштабні пожежі

У Росії масштабний паводок продовжує набирати обертів. Наприклад, рівень води у річці Ішим далі піднімається та оновив рекорд. При цьому в Хабаровському краї горять ліси і площа пожеж з кожним днем збільшується

3 травня 2024, 17:28 comments1684
Поділіться публікацією:

За інформацією влади Тюменської області Росії, рівень води в річці Ішим у селі Абатському — райцентрі Абатського району продовжує підніматися, досягнувши ранку п'ятниці чергового рекорду. Згідно з вимірами, вранці 3 травня рівень Ішима досяг 1236 см (критична позначка 960 см), приріст за добу становив 4 см.

Велика вода в РФ і далі прибуває. До неї приєдналися масштабні пожежі

Паводок в Росії

"Перевищення рівня історичної повені 2017 року становить 88 см",
— заявила місцева влада.

При цьому відомо, що в Абатському районі із зон підтоплення евакуйовано понад 1,3 тис. осіб, із них понад 400 дітей. У районі діють п'ять пунктів тимчасового розміщення, у яких перебувають 192 особи, включаючи 60 дітей. Від "великої землі" було відрізано 14 населених пунктів району.

Триває паводок і в Орську, який одним із перших "пішов під воду" через те, що паводок прорвав місцеву дамбу. Люди звинувачують місцеву владу в тому, що вони допустили таку ситуацію і навіть виходять із протестами, на яких вимагають відставки мера міста Василя Козупиці. Водночас, мер заявив, що у відставку він не піде, оскільки це нібито "безвідповідально".

"Це буде неправильно, не по-людськи, не по-державному",
— сказав мер Орська.

Водночас у Хабаровському краї вирують пожежі. Як повідомило регіональне міністерство лісового господарства та лісопереробки, площа лісових пожеж у Хабаровському краї минулої доби збільшилася до 47,6 тис. га.

"У краї зареєстровано 14 лісових пожеж на загальній площі понад 47, 6 тис. га, з них одна локалізована (24 тис. га)",
— йдеться у повідомленні.

У гасінні, за даними відомства, задіяно 391 особу, 77 одиниць техніки, 8 повітряних суден. 2 травня у лісах Хабаровського краю запровадили режим НС регіонального характеру.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Росії паводок пробиває рекорди та відрізає населені пункти від великої землі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини