Головна Новини Світ ЄС МЗС Чехії насторожило заявою: чи час українським чоловікам виїжджати з країни
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС Чехії насторожило заявою: чи час українським чоловікам виїжджати з країни

Міністр закордонних справ Чехії сказав, що країна підтримує українських біженців, але не чоловіків призовного віку

3 травня 2024, 17:45
Поділіться публікацією:

Чехія не готова далі підтримувати чоловіків, які приїхали з України спробувати уникнути військового призову. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Чехії Ян Липавський, пише видання "Novinky".

МЗС Чехії насторожило заявою: чи час українським чоловікам виїжджати з країни

Чехія. Фото з відкритих джерел

"Я розумію проблему від'їзду українських чоловіків призовного віку. Чехія вже давно підтримує українських біженців і ми вітаємо їх на нашій території", — сказав міністр закордонних справ.

Однак, як уточнив Липавський, тут йдеться не про тих, хто намагається уникнути встановленого законом обов'язку.

У МВС Чехії заявили, що 94 643 чоловіки віком від 18 до 65 років мають тимчасовий захист через війну в Україні.

Зазначимо, раніше радник Офісу президента України Михайло Подоляк висловився про рішення Євросоюзу щодо військовозобов'язаних українців закордоном.

Радник заявив, що повномасштабна війна в Україні триває вже два роки. Багато молодих людей, які виїхали з країни, навіть не підтримують Україну, перебуваючи закордоном.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тема про цінність громадянина та обов'язки держави стала актуальною після новини про те, що українським чоловікам за кордоном призупинять надання консульських послуг. І це на фоні інших новин про те, що нам уже зараз не вистачає мільйонів людей, щоб економіка країни продовжувала працювати. А не вистачатиме ще більше. Адже такі рішення значно збільшують ризики, що навіть після закінчення війни люди, які не отримали консульських послуг і відмовилися від українського громадянства, вже не повернуться назад. Чи правильне це рішення влади? Чого зрештою чекати? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини