Головна Новини Суспільство події Хтось добре «заробив» на відновленні. У Бородянці «випарувалися» 20 млн гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Хтось добре «заробив» на відновленні. У Бородянці «випарувалися» 20 млн гривень

Аудитори Північного офісу Держаудитслужби повідомили, що виявили збитків на суму у майже 20 млн гривень, які виділили для відновлення населеного пункту Бородянка, який сильно постраждав під час окупації

3 травня 2024, 18:16
Поділіться публікацією:

Під час перевірки діяльності Бородянської селищної ради аудиторами Північного відділення Держаудитслужби було виявлено розтрати на суму 19,8 млн грн, ці гроші були спрямовані на відновлення населеного пункту, що важко постраждав під час окупації російськими військами.

Хтось добре «заробив» на відновленні. У Бородянці «випарувалися» 20 млн гривень

Бородянка

Згідно з аудитом, основна частина порушень стосувалася відсутності металопластикових вікон, які були передбачені для установки селищною радою в ході реставраційних робіт у регіоні. Порушення такого плану призвело до непродуктивного використання коштів бюджету у розмірі 5,2 млн грн.

Крім того, виявлено, що кошти на ремонт пошкоджених будівель у сумі 2,6 млн грн були витрачені на ті ж роботи, за які вже була виплачена грошова допомога, що призвело до подвійного фінансування в цій справі. Такі дії визначені як неефективне використання державних коштів.

Експерти Держаудитслужби рекомендують встановити більший контроль за використанням коштів, передбачених для програми "єВідновлення", щоб уникнути подібних випадків у майбутньому.

Інформація про виявлені порушення була передана до Офісу Генерального прокурора з метою притягнення відповідальних осіб до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, чи вірять українці в швидке відновлення країни після війни з Росією. Зокрема, як йдеться у звіті Info Sapiens за результатами соцдослідження, частка українців, які вважають, що відновлення країни після перемоги у війні з Росією триватиме до 10 років або більше, у листопаді 2023 року збільшилась до 73%. У березні так рахували 60% респондентів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини