Міноборони прибрало поняття «обмежено придатний»: що запропоновано на заміну

Також оновлено перелік хвороб для визначення придатності до служби.
Міноборони прибрало поняття «обмежено придатний»: що запропоновано на заміну
Sander Sammy / unsplash.com

Міноборони виключило з граф придатності до військової служби поняття «обмежено придатний», а хто раніше отримав цей статус, зобов'язані знову пройти ВЛК.

Про це свідчить Наказ Міністерства оборони від 27.042024 «Про затвердження Змін до Положення про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України».

Згідно з документом, тепер замість «Обмежено придатні» будуть – «Тимчасово непридатні». Потребують лікування» і «Тимчасово непридатні. Вимагають лікування, відпустки, звільнення від виконання службових обов'язків».

Читайте також:

Крім того, наказом оновлено список хвороб та їх наслідків, за якими визначатиметься придатність до військової служби. Зокрема, серед тих, хто придатний до несення служби віднесено людей:

  • з хронічними вірусними гепатитами з незначним порушенням або без порушення функції
  • з хворобою, обумовленою ВІЛ (стабільна) або безсимптомне носійство ВІЛ, з імунною компенсацією
  • зі злоякісними новоутвореннями лімфоїдної, кровотворної та споріднених ним тканин, справжньої поліцитемії, інших новоутворень невизначеного або невідомого характеру лімфоїдної, кровотворної та споріднених тканин та мієлодиспластичним синдромом, якщо захворювання у фазі тривалої стійкої ремісії після проведеного специфічного лікування

Раніше ми писали про те, що в Україні можуть змінитися правила перетину кордону через ухвалення нового закону про мобілізацію.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK