close-btn

Тім Кук анонсував ШІ від Apple, який затьмарить конкурентів

Генеральний директор Apple Тім Кук розповів, що генеративний ШІ компанії буде виділятися за фоні конкурентів

Тім Кук анонсував ШІ від Apple, який затьмарить конкурентів

Тім Кук анонсував ШІ від Apple, який затьмарить конкурентів Фото: wikipedia.org, freepik.com

Після оголошення результатів другого кварталу фінансового 2024 року Тім Кук приєднався до фінансового директора компанії Луки Маестрі під час телефонної розмови з інвесторами.

Під час цієї розмови Кук пожартував про майбутній генеративний штучний інтелект (ШІ) Apple і заявив, що компанія має переваги над конкурентами.

Говорячи про WWDC 2024, яка відбудеться наступного місяця, Кук сказав, що з нетерпінням чекає можливості розповісти, над чим працює компанія. Хоча він прямо не сказав, що функції на основі ШІ з’являться в iOS 18, він сказав, що Apple продовжує робити «значні інвестиції» в генеративний ШІ і що компанія незабаром поділиться «деякими дуже цікавими речами» зі своїми клієнтами.

«Ми продовжуємо відчувати себе дуже оптимістично щодо наших можливостей у галузі генеративного ШІ», – сказав керівник компанії під час телефонної розмови з інвесторами.

Цікаве по темі: Apple додасть ШІ-інструменти в Safari

Хоча Кук вже згадував про те, що Apple працює над генеративним ШІ в попередніх дзвінках, цього разу він зробив більш сміливі заяви. За його словами, у Apple є «переваги», які дозволять генеративному ШІ компанії вигідно відрізнятися від конкурентів. Наприклад, він згадав нейронний двигун чіпів Apple Silicon, а також фокус компанії на конфіденційності.

«Ми віримо в трансформаційну силу і перспективи ШІ, і ми вважаємо, що у нас є переваги, які будуть диференціювати нас в цю нову еру, включаючи унікальне поєднання безшовної інтеграції апаратного забезпечення і сервісів Apple, революційний Apple Silicon з нашими провідними в галузі нейронними двигунами, а також наш непохитний фокус на конфіденційності, який лежить в основі всього, що ми створюємо», – сказав він.

Згідно з численними чутками, Apple працює над впровадженням низки функцій на основі штучного інтелекту в свої операційні системи. Деякі з цих функцій будуть представлені наступного місяця на WWDC. Це, зокрема, чат-бот, розумні плейлисти Apple Music і помічник у браузері Safari для підбиття підсумків статей.

Компанія розробляє власну мовну модель для роботи повністю в автономному режимі, але також веде переговори з OpenAI і Google про ліцензування їхніх технологій для iOS 18.

Раніше ми писали, скільки б ви заробили на акціях Apple, інвестувавши $2000 у 2011 році. Після того, як Джобс передав кермо влади Куку, який в основному був відомий тим, що збільшував виробничі потужності компанії замість того, щоб розробляти апаратні продукти, було дуже спокусливо вийти з Apple, але це було б великою помилкою.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Що буде з акціями Apple протягом наступних 12 місяців — прогноз Волл-стріт

Apple створила спеціальний пристрій для оновлення запакованих iPhone

На порозі змін: як Apple адаптується до глобальних викликів

За матеріалами: 9to5mac.

google news