У Дніпрі показали, який вигляд має зсередини закинутий ресторан «Маяк»

У Дніпрі блогери зафільмували приміщення закинутого ресторану «Маяк». 

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на TikTok-канал «Street_dnipro».

На височині у парку Шевченка вже упродовж кількох років залишається безгосподарним колись популярний ресторан «Маяк». Будівлю неодноразово виставляли на продаж, проте новий власник так і не знайшовся.

Блогери TikTok-каналу «Street_dnipro» відвідали «Маяк». У відео вони показали, який вигляд має ця споруда зсередини, поділившись деталями її внутрішнього оформлення та стану.

Ресторан «Маяк» – історія культового закладу

Перший ресторан у парку Шевченка з’явився 1936 року. Його назвали «Аврора», у 1950-х роках перейменували на «Волну», а потім реконструювали – збільшили в розмірах і замість дерев’яних стін зробили цегляні, знову змінивши назву – на «Маяк».

Це був один із найвідоміших ресторанів Дніпра, але він не пережив «буремні» 90-ті роки та закрився. У «нульових» «Маяк» хотіли відродити, відкривши там нічний клуб «Магніт», але й це не допомогло.

З 2020 року для ресторану збиралися знайти нового власника, який зміг би реконструювати заклад, однак ніхто не взявся за порятунок «Маяка». Тож він повільно занепадає та обростає аматорськими графіті.

Культовий ресторан має шість поверхів. Бар «Нептун», розташований на першому поверсі. На другому та третьому – «Слов’янський зал» у народному стилі. А на четвертому – весільний зал із кришталевими люстрами, декоративним рельєфним панно та світлими стінами. На шостому поверсі в залі під назвою «Дніпровський каскад» можна було скуштувати десерти та помилуватися мальовничим краєвидом на річку.

Нагадаємо, у Дніпрі блогери показали, як виглядає зсередини занедбаний літній театр у парку Глоби.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: ,