Захід російської армії в Очеретине є вкрай небезпечною історією, — Попович

Скріншот мапи: deepstatemap.live

Увійшовши в Очеретине Донецької області, російські окупанти можуть спробувати обійти Часів Яр і взяти в кільце Торецьк. Таку думку сьогодні, 3 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий оглядач Денис Попович.

“Захід російської армії в Очеретине — це вкрай небезпечна історія. Я не буду згущувати фарби. Якщо подивитися на карту, то після заходу в Очеретине, якщо вони повернуть на північ, у бік того ж Часового Яру, і те угруповання російської армії, яке поверне на південь із південної околиці Часового Яру, можуть створити кільце оточення навколо Торецька”, — вважає він.

Попович підкреслив, що це не обов’язковий розвиток ситуації, але такий сценарій розвитку подій не можна виключати.

“Спроба противника обійти Часів Яр із півдня створює загрозу для Костянтинівки. Тобто обстановка вельми тривожна, і тактичні просування російської армії, а зараз вони не більше, ніж тактичні, надалі, якщо розвиватимуться в такий спосіб, як я кажу, вони можуть перерости в оперативно-тактичні успіхи, що вже створює дуже велику небезпеку для Костянтинівки, Дружківки та Слов’янсько-Краматорської агломерації”, — пояснив військовий оглядач.

Він зауважив, що противник зможе реалізовувати свої плани щодо прориву до магістралі Покровське — Костянтинівка.

“Ворог володіє чисельною перевагою і вогневою перевагою перевершує наші сили. Це слід визнати. Тому тут питання стоїть у якнайшвидшому прибутті боєприпасів на фронт і максимальному залученні резервів, якщо це, звісно, можливо в нинішній ситуації. Будемо сподіватися, що такі резерви присутні, і вони будуть кинуті в бій”, — сказав Попович.

Читайте також: 98-річна мешканка Донецької області пройшла 10 км, щоб не потрапити в окупацію — історія порятунку (ВІДЕО)

Нагадаємо, російським окупаційним військам вдалося прорватися і закріпитися в Очеретиному на Авдіївському напрямку.

Прямий ефір