Лукашенко всіма способами уникатиме залучення у війну проти України — думка

Олександр Лукашенко. Фото: gettyimages.com

Російська Федерація може використовувати провокації для залучення Білорусі до війни проти України. Проте Олександр Лукашенко докладатиме всіх зусиль, щоб затягнути цей процес, усвідомлюючи, що результат, ймовірно, не буде вигідний для агресорів. Таку думку сьогодні, 3 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив політичний експерт, військовослужбовець Збройних сил України (ЗСУ) Олександр Антонюк.

“Лукашенко залежить від Путіна. По суті, Білорусь є окупованою територією і інших варіантів, окрім як лавірувати, у нього зараз немає. Тому він буде затягувати процес, створювати ілюзію, надувати щоки”, — сказав він.

Як зазначив військовий, білоруська армія не готова брати участь у війні Росії проти України.

“Максимум, на що вони здатні, це ремонтувати техніку, створювати умови для тренувальних баз. Ну, і в початковій, широкомасштабній фазі війни вони віддали свої території для того, щоб російські війська змогли зайти в ту ж Чорнобильську зону. У цьому контексті Білорусь є союзником, але інші якісь масштаби…”, — наголосив Антонюк.

На його думку, якби Лукашенко був готовий, він давно приєднався б до російської агресії.

“Але Лукашенко… Так, він тиран, нелегітимний президент, але далеко не дурень і прекрасно розуміє, чим закінчиться ця війна. Поки що він закручує гайки і робить усе можливе, щоб затягнути процес не залучення себе, своєї сім’ї та збройних сил у війну. У цьому контексті Росія робитиме все можливе і будь-які провокації, щоб втягнути Білорусь. Однак, поки що м’яч на боці Лукашенка, і з цим м’ячем і зі своїм життям Лукашенко поки що не поспішає прощатися”, — резюмував Олександр Антонюк.

Читайте також: Лукашенко боїться задіяти армію Білорусі у війні РФ проти України, бо це обернеться проти нього, — Мацкевич

Прямий ефір