Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, коли Київ може звернутися до Франції за допомогою у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли Київ може звернутися до Франції за допомогою у війні

Влада України може звернутися до Франції з офіційним проханням ввести війська, якщо, наприклад, РФ організує напад зі сторони Білорусі, відзначив в ефірі 24 каналу військовий експерт Михайло Самусь

3 травня 2024, 20:50
Поділіться публікацією:

На думку заступника директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайла Самуся, звернення Києва за допомогою до Франції буде залежати від ситуації на фронті. Він звернув увагу на те, що Сили оборони отримали американські далекобійні ракети ATACMS, які мають дальність польоту 300 км. Тобто, підкреслив експерт, мова йде про ракети, які не є оборонною зброєю.

Стало відомо, коли Київ може звернутися до Франції за допомогою у війні

Еммануель Макрон

Саме тому Самусь не виключає, що протягом якогось часу Україна зможе організувати контрнаступальні дії. У цьому разі, вважає експерт, Києву не знадобиться допомога Парижу, і Збройні сили Україні цілком самостійно зможуть впоратися зі всіма викликами. Вони, додає експерт, приступлять до стабілізації фронту на Донбасі і можуть навіть провести певні контрнастпульні дії на Півдні, а також на Донбасі.

Проте, додав Самусь, все ж не можна виключати і такого варіанту, коли військова допомога від союзників не допоможе Силам оборони зупинити окупантів. У цьому разі загарбники будуть і далі проривати фронт. Окрім того, за цим сценарієм, РФ проведе мобілізацію і восени вже спробує піти новим наступом, наприклад, на північні регіони України з території Білорусі.

Якщо саме цей негативний сценарій буде втілено у життя, каже Самусь, то Київ матиме серйозні підстави для того, щоб звернутися за допомогою до Франції і попросити ввести війська.

При цьому Самусь додав, дуже багато всього буде залежати від того, як Україна проведе мобілізацію після того, як 18 травня новий закон набуде чинності.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Франції Еммануель Макрон допустив ведення французьких військових в Україну. Проте, за його словами, Київ повинен офіційно попросити про допомогу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини