Головна Новини Світ Росія Чому союз Китай-РФ вигідний обом: пояснення експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому союз Китай-РФ вигідний обом: пояснення експерта

Союз з Китаєм дозволяє РФ зберігати чималий запас міцності

3 травня 2024, 20:59
Поділіться публікацією:

Після вторгнення в Україну Росія остаточно втратила шанс стати другим полюсом двополярного світу, чого завжди прагнула. На цій позиції в останні роки закріпився Китай, вважає політичний експерт Валерій Клочок.

Чому союз Китай-РФ вигідний обом: пояснення експерта

Китай і РФ залишаються стратегічними партнерами. Фото з відкритих джерел

Разом з тим, відзначає політолог, поки зарано "списувати" РФ, яка, попри відчутні втрати в Україні, зберігає чималий запас міцності.

"Не варто недооцінювати спроможності Росії, яка робить все можливе, щоби залишатися на вістрі подій. І в цьому їй, зокрема, допомагає Китай, який підживлює російський ВПК, допомагає відновлювати військовий потенціал та нарощувати виробництво снарядів. У РФ досі зберігається значний запас міцності. Свої витрати Кремль частково покриває зі стабілізаційного фонду добробуту, який відчутно "похудав", але все ж виручає російську економіку. Також Росія продовжує отримувати чималі доходи від експорту нафти, зокрема до Китаю", — розповів Валерій Клочок.

За словами політолога, Росія до сьогоднішнього дня намагається бути важливим геополітичним гравцем на євразійському континенті, що чітко демонструють останні події в Грузії і Молдові, на політику яких продовжує впливати Кремль.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на сході України російські загарбники повільно, але впевнено просуваються впродовж останніх тижнів. Видання Reuters у своєму репортажі розповідає, що ЗСУ хотіли б зробити більше для того, щоби зупинити окупантів, проте не мають достатньо снарядів для відбиття російських атак. Українські підрозділи чекають на постачання боєприпасів після того, як минулого тижня було схвалено новий пакет допомоги від США на $61 млрд. 

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що американська допомога на суму $61 млрд стала рятівним кругом для України, однак цього недостатньо, щоби Росія відмовилася від продовження війни. Для припинення війни на вигідних умовах Україна має зробити набагато більше, ніж отримувати чергові пакети військової допомоги. Якщо Україна хоче запобігти перемозі Росії в довгостроковій перспективі, їй знадобиться комплексна стратегія. Це означає навчання, оснащення та мобілізацію нових сил. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини