Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зрада перебільшена. Як українці відреагували на необхідність оновити дані в ТЦК
commentss НОВИНИ Всі новини

Зрада перебільшена. Як українці відреагували на необхідність оновити дані в ТЦК

У багатьох містах під ТЦК сформувалися черги військовозобов'язаних

3 травня 2024, 21:12
Поділіться публікацією:

Українці доволі спокійно відреагували на новину, що треба зайти в ТЦК та оновити персональні данні, пише офіцер ЗСУ Микола Мельник.

Зрада перебільшена. Як українці відреагували на необхідність оновити дані в ТЦК

Чимало українців прийшли в ТЦК. Фото з відкритих джерел

За словами військовослужбовця, за винятком патологічних випадків, коли люди третій рік бояться вийти на вулицю, українці виявилися дисциплінованими.

При цьому офіцер ЗСУ задався питанням, чому ТЦК виявилися не готовими до того, що кілька мільйонів чоловіків прийдуть оновлювати дані, хоча законопроєкт розглядався півроку і часу для підготовки було достатньо.

"Під час війни держава правильно вказує на обов'язок її захистити. Але ж не треба забувати, що в держави також є обов'язки проводити нормальний облік військовозобов'язаних. Держава повинна створити умови, коли людині комфортно це робити", — зазначив військовослужбовець.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на сході України російські загарбники повільно, але впевнено просуваються впродовж останніх тижнів. Видання Reuters у своєму репортажі розповідає, що ЗСУ хотіли б зробити більше для того, щоби зупинити окупантів, проте не мають достатньо снарядів для відбиття російських атак. Українські підрозділи чекають на постачання боєприпасів після того, як минулого тижня було схвалено новий пакет допомоги від США на $61 млрд. 

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що американська допомога на суму $61 млрд стала рятівним кругом для України, однак цього недостатньо, щоби Росія відмовилася від продовження війни. Для припинення війни на вигідних умовах Україна має зробити набагато більше, ніж отримувати чергові пакети військової допомоги. Якщо Україна хоче запобігти перемозі Росії в довгостроковій перспективі, їй знадобиться комплексна стратегія. Це означає навчання, оснащення та мобілізацію нових сил. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини