Головна Новини Світ Росія Армія США зайшла на базу США у Нігері: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія США зайшла на базу США у Нігері: що сталося

Наразі на базі також залишаються американські військові

3 травня 2024, 22:43
Поділіться публікацією:

Російські військовослужбовці зайшли на американську військову базу в Нігері та зайняли частину приміщень.

Армія США зайшла на базу США у Нігері: що сталося

Нігер попросив допомогу у РФ. Фото з відкритих джерел

Як пише видання Africа News, росіяни зайшли на авіабазу "101" в Ніамеї.

"Росіяни перебувають в окремому комплексі. Вони не мають доступу до сил США та нашого обладнання. І це те, на чому я завжди зосереджений — на безпеці та захисті наших військ. Буду продовжувати спостерігати", — заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

Як відомо, раніше Вашингтон робив ставку на Нігер, де розташована одна з ключових баз США. Штати вклали сотні мільйонів доларів у підготовку місцевої армії. Однак саме ця армія здійснила переворот, після чого нова влада зажадала виведення військ західних країн та звернулася по допомогу до РФ.

США пообіцяли вивести війська, але не назвали терміни. Зараз американські військові все ще перебувають на авіабазі "101" в Ніамеї. Там же перебувають російські інструктори, які прибули на запрошення нової влади.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на сході України російські загарбники повільно, але впевнено просуваються впродовж останніх тижнів. Видання Reuters у своєму репортажі розповідає, що ЗСУ хотіли б зробити більше для того, щоби зупинити окупантів, проте не мають достатньо снарядів для відбиття російських атак. Українські підрозділи чекають на постачання боєприпасів після того, як минулого тижня було схвалено новий пакет допомоги від США на $61 млрд. 

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що американська допомога на суму $61 млрд стала рятівним кругом для України, однак цього недостатньо, щоби Росія відмовилася від продовження війни. Для припинення війни на вигідних умовах Україна має зробити набагато більше, ніж отримувати чергові пакети військової допомоги. Якщо Україна хоче запобігти перемозі Росії в довгостроковій перспективі, їй знадобиться комплексна стратегія. Це означає навчання, оснащення та мобілізацію нових сил. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.africanews.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

morrison

3 травня 2024, 21:52

т.е. американці спрятались в сарае вместе с джипом и рацией? Буду продовжувати спостерігати – это потужно, ничё не скажешь!


Новини