Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи готує РФ наступ на Харків: аналіз ситуації
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готує РФ наступ на Харків: аналіз ситуації

Для наступу на місто Росії необхідно зібрати угрупування чисельністю щонайменше 100 тисяч

3 травня 2024, 23:18
Поділіться публікацією:

За словами очільника ОВА Олега Синєгубова, наразі у Росії недостатньо сил для відкриття нової лінії фронту в Харківській області.

Чи готує РФ наступ на Харків: аналіз ситуації

Росія посилила обстріли Харкова. Фото з відкритих джерел

"Тривають активні бойові дії. Періодично ворог змінює тактику, але загалом про можливість відкриття нової лінії фронту говорити поки зарано. Для відкриття нової лінії фронту російська армія має зосередити угруповання щонайменше 100 тисяч військовослужбовців. Поки що такого скупчення у РФ немає", — сказав Олег Синєгубов.

Як відомо, раніше про плани РФ щодо наступу на Харків і Суми заявив командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк. Аналогічну заяву також зробив представник ГУР Вадим Скібіцький.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на сході України російські загарбники повільно, але впевнено просуваються впродовж останніх тижнів. Видання Reuters у своєму репортажі розповідає, що ЗСУ хотіли б зробити більше для того, щоби зупинити окупантів, проте не мають достатньо снарядів для відбиття російських атак. Українські підрозділи чекають на постачання боєприпасів після того, як минулого тижня було схвалено новий пакет допомоги від США на $61 млрд. 

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що американська допомога на суму $61 млрд стала рятівним кругом для України, однак цього недостатньо, щоби Росія відмовилася від продовження війни. Для припинення війни на вигідних умовах Україна має зробити набагато більше, ніж отримувати чергові пакети військової допомоги. Якщо Україна хоче запобігти перемозі Росії в довгостроковій перспективі, їй знадобиться комплексна стратегія. Це означає навчання, оснащення та мобілізацію нових сил. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Буба

3 травня 2024, 23:31

Поки що немає. Ой, вже є. Ой, Харків здали. Та він все одно був вщент розбити, сенсу там залишатись?


Новини