RU
 

ЗМІ дізнались, коли зброя зі США буде в Україні

Текст: ,  4 травня 2024, 00:22
0
7347
ЗМІ дізнались, коли зброя зі США буде в Україні
Фото: Getty Images
ЗСУ вже отримали партію вкрай необхідних 155-міліметрових снарядів

Перші партії американського озброєння вже в Україні, але основна частина надійде лише через кілька місяців.

Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкінці квітня, однак на постачання всієї техніки можуть піти місяці. Про це у п’ятницю, 3 травня, повідомило видання The New York Times з посиланням на неназваних посадовців зі США та Європи.

Зазначається, що 28 квітні Україна отримала партію протитанкових засобів, ракет і вкрай необхідних 155-міліметрових артилерійських снарядів.

Друга партія прибула 29 квітня, а наступного дня до Польщі з Іспанії прибуло нове постачання ракет для систем Patriot. За словами високопоставленого іспанського чиновника, незабаром вони будуть на фронті в Україні.

Однак основна частина зброї з великих пакетів допомоги, які оголосили США, Британія та Німеччина, надійде в Україну лише через кілька місяців.

Високопоставлені чиновники США та інших країн Заходу зійшлися на думці, що артилерія, засоби протиповітряної оборони та інші боєприпаси є найнагальнішими потребами України. Вони також належать до зброї, яку можна доставити найшвидше.

Тим часом бойові машини, човни, складні гармати, ракетні установки та системи протиповітряної оборони є набагато складнішими та займають більше часу для переміщення - частково тому, що їхні розміри часто вимагають доставляти їх морем і потягами під сильною охороною.

Один американський чиновник сказав, що більша частина зброї, яка була профінансована за рахунок нової допомоги США, і навіть деякі боєприпаси, найімовірніше, будуть доставлені до кінця літа або навіть пізніше.

Крім того, США мають визначити, звідки саме брати обіцяну Україні техніку так, аби не поставити під загрозу боєздатність підрозділів НАТО, які її використовують.

Нагадаємо, за даними Reuters, американський пакет допомоги забезпечить Україну зброєю і боєприпасами приблизно до кінця 2025 року

45 днів на роздуми: США пише стратегію перемоги України

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Став доступний застосунок Резерв+
В Алушті поховали підполковника РФ, загиблого на базі на горі Ай-Петрі
Оголошено підозру кремлівському пропагандисту-режисеру
ЗСУ посилюють оборону в районі Вовчанська
"Хворі" близькі родичі: викрито чергову схему для ухилянтів
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: оружие
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі