Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи може РФ розгромити ЗСУ: у США оцінили ймовірність такого сценарію
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може РФ розгромити ЗСУ: у США оцінили ймовірність такого сценарію

У Штатах вважають малоймовірним обвал української оборони, попри просування росіян

4 травня 2024, 00:20
Поділіться публікацією:

Російські загарбники продовжать просування на фронті найближчим часом, але розгром українських сил малоймовірний.

Чи може РФ розгромити ЗСУ: у США оцінили ймовірність такого сценарію

РФ продовжує наступ. Фото з відкритих джерел

Як пише видання The New York Times, відповідний аналіз ситуації ґрунтується на свідченнях понад десяти посадовців зі США та Європи.

За оцінкою американського посадовця, який спілкувався NYT, Росія продовжить здобувати незначні успіхи на сході та південному сході до 9 травня, яке для Москви має символічне значення. Однак, за його словами, військові США вважають, що "українські військові не зазнають повного розгрому вздовж лінії фронту, незважаючи на гостру нестачу боєприпасів".

Інші співрозмовники видання заявили, що Росія не має достатньо сил, щоб здійснити серйозний наступ до 9 травня.

Водночас, за оцінками NYT, стабілізувати лінію фронту завдяки новій військовій допомозі від західних союзників Україна зможе в найкращому випадку влітку, а в найгіршому – до кінця року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на сході України російські загарбники повільно, але впевнено просуваються впродовж останніх тижнів. Видання Reuters у своєму репортажі розповідає, що ЗСУ хотіли б зробити більше для того, щоби зупинити окупантів, проте не мають достатньо снарядів для відбиття російських атак. Українські підрозділи чекають на постачання боєприпасів після того, як минулого тижня було схвалено новий пакет допомоги від США на $61 млрд. 

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що американська допомога на суму $61 млрд стала рятівним кругом для України, однак цього недостатньо, щоби Росія відмовилася від продовження війни. Для припинення війни на вигідних умовах Україна має зробити набагато більше, ніж отримувати чергові пакети військової допомоги. Якщо Україна хоче запобігти перемозі Росії в довгостроковій перспективі, їй знадобиться комплексна стратегія. Це означає навчання, оснащення та мобілізацію нових сил. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини