Головна Новини Світ ЄС У ЄС розповіли, скільки часу протримається Україна без західної зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС розповіли, скільки часу протримається Україна без західної зброї

Україна зазнає швидкої поразки, якщо Захід припинить постачати озброєння

4 травня 2024, 00:40
Поділіться публікацією:

Якщо західні партнери припинять постачання озброєння, війна в Україні може закінчиться за кілька тижнів, заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

У ЄС розповіли, скільки часу протримається Україна без західної зброї

Україна повністю залежить від підтримки Заходу. Фото з відкритих джерел

За словами європейського дипломати, фактичне існування України залежить від допомоги США і країн Європи.

"Я знаю, як можна закінчити війну в Україні. Це можна зробити за кілька тижнів — просто припинити постачання зброї. Чи хочемо ми, щоб війна закінчилася саме так? Я не хочу. І, сподіваюся, що багато хто в Європі також не хоче цього", — заявив Жозеп Боррель.

Як відомо, нещодавно Конгрес США погодив виділення Україні найбільшої військової допомоги.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на сході України російські загарбники повільно, але впевнено просуваються впродовж останніх тижнів. Видання Reuters у своєму репортажі розповідає, що ЗСУ хотіли б зробити більше для того, щоби зупинити окупантів, проте не мають достатньо снарядів для відбиття російських атак. Українські підрозділи чекають на постачання боєприпасів після того, як минулого тижня було схвалено новий пакет допомоги від США на $61 млрд. 

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що американська допомога на суму $61 млрд стала рятівним кругом для України, однак цього недостатньо, щоби Росія відмовилася від продовження війни. Для припинення війни на вигідних умовах Україна має зробити набагато більше, ніж отримувати чергові пакети військової допомоги. Якщо Україна хоче запобігти перемозі Росії в довгостроковій перспективі, їй знадобиться комплексна стратегія. Це означає навчання, оснащення та мобілізацію нових сил. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини