RU
 

США готують $50 млрд для України - Bloomberg

Текст: ,  4 травня 2024, 02:48
0
6742
США готують $50 млрд для України - Bloomberg
Фото: gettyimages
США обговорюють питання російських активів з країнами G-7

Значна частина грошей має бути від надприбутків від заморожених російських активів. Вашингтон веде переговори про це з країнами G-7.

США ініціювали виділення Україні нового пакету фінансової допомоги у розмірі до 50 млрд доларів. Зараз це питання обговорюється із країнами Великої сімки. Про це у п’ятницю, 3 травня, повідомило видання Bloomberg.

Зазначається, що значна частина грошей має бути виділена за рахунок надприбутків від заморожених російських активів, більшість яких перебуває у Європі.

У Міністерстві фінансів США підтвердили факт переговорів щодо нового пакету фінансової допомоги.

За словами джерел Bloomberg, ініціатива передбачає відправлення коштів коаліцією країн, яку США мають намір очолити. Американська сторона хоче підписати відповідну угоду в Італії на саміті країн G-7 у червні цього року. Однак, співрозмовники агентства не виключають, що переговори з цього питання можуть тривати кілька місяців.

Раніше міністр фінансів США Джанет Йеллен заявила, що Сполучені Штати спільно з іншими країнами "Великої сімки" вивчають низку варіантів передачі Україні заморожених активів РФ. Мова йде про майже 300 млрд доларів.

Голова мінфіну США сказала, які є варіанти використання активів РФ

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: СШАактивы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі