Головна Новини Світ Німеччина Німеччина пообіцяла Росії "наслідки": що обурило Берлін
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина пообіцяла Росії "наслідки": що обурило Берлін

Німеччина викликала російського посла за кібератаки

4 травня 2024, 07:40 comments2742
Поділіться публікацією:

Німеччина викликала посла Росії у зв'язку із серією кібератак, спрямованих проти членів правлячої Соціал-демократичної партії, а також проти оборонного та технологічного секторів німецької економіки. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "The Guardian".

Німеччина пообіцяла Росії "наслідки": що обурило Берлін

Анналена Бербок. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що в атаках 2023 року, в ході яких кілька веб-сайтів було виведено з ладу у відповідь на рішення Берліна відправити танки Україні, звинуватили хакерську групу, пов'язану з російською військовою розвідкою (ГРУ).

"Сьогодні ми можемо однозначно сказати, що ми можемо приписати цю кібератаку групі під назвою APT28, якою керує служба військової розвідки Росії", — заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час візиту до Австралії.

Топ-дипломат пояснила, що це була спонсорована державою російська кібератака на Німеччину. Такий крок глава МЗС Німеччини назвала "абсолютно нестерпним та неприйнятним, а також таким, що матиме серйозні наслідки".

Міністерство внутрішніх справ Німеччини заявило, що серія кібератак була спрямована на матеріально-технічне забезпечення, оборону, аерокосмічну та ІТ-сферу країни, використовуючи вразливість у Microsoft Outlook.

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер зазначила, що Німеччина діє разом із ЄС та НАТО.

"Ми за жодних обставин не дозволимо себе залякати російському режиму", — сказала вона.

Спікер Міністерства закордонних справ Німеччини заявив, що МЗС викликало тимчасового повіреного РФ, оскільки інцидент показує, "що російська загроза безпеці та миру в Європі реальна та величезна".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Німеччина зірвала постачання Україні важливого озброєння: Bild розкрив деталі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

4 травня 2024, 09:24

Тю..а чего хенде хохи ожидали от плешивого шибздика?Ламбаду?Они следующие в очереди..Это просто и все на что способен чмоня гном..хотя пугает ядерным апокалипсисом..Но дойчены наивные и доверчивчые ,как та ворона из мультфильма


Новини