Головна Новини Світ G7 США ініціювали виділення Україні нового пакету допомоги: сума вражає
commentss НОВИНИ Всі новини

США ініціювали виділення Україні нового пакету допомоги: сума вражає

Україна ще може отримати пакет допомоги на 50 млрд доларів

4 травня 2024, 08:05 comments2072
Поділіться публікацією:

Вашингтон ініціював виділення Україні нового пакету фінансової допомоги у розмірі до 50 млрд. доларів. США обговорюють цю ініціативу із країнами G7. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Bloomberg".

США ініціювали виділення Україні нового пакету допомоги: сума вражає

Велика сімка. Фото: Getty Images

Згідно з планом Білого дому, більшість коштів буде направлено за рахунок прибутку від заморожених російських активів, основна частка яких зберігається в країнах Євросоюзу. У Міністерстві фінансів США підтвердили факт переговорів щодо нового пакету фінансової допомоги.

За словами джерел Bloomberg, ініціатива передбачає відправлення коштів коаліцією країн, яку США мають намір очолити. Американська сторона хоче підписати відповідну угоду в Італії на саміті країн "Великої сімки" у червні цього року. Співрозмовники агентства не виключають, що переговори з цього питання можуть тривати кілька місяців.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна пережила більше 800 днів з початку повномасштабного російського вторгнення. За цей час РФ, отримавши по зубах в перший рік "великої війни", зробила висновки. Перевела економіку на військові рейки, проводить постійну приховану мобілізацію, налагодила військово-технічне співробітництво з Північною Кореєю та Іраном. Україна, навпаки, втратила дорогоцінний час, не наважуючись на додаткову мобілізацію, яку тепер доводиться проводити в авральному темпі. Підвели і партнери, які то довго не наважувалися надати нам необхідні озброєння та боєприпаси, то затримували постачання. У результаті РФ почала нову хвилю наступу, паралельно готуючи ще одну. У свою чергу, Україна все більше йде у стратегічну оборону, але не залишає плани на контрнаступ, паралельно ведучи підготовку до Глобального саміту миру у Швейцарії. Експерти проаналізували спеціально для порталу "Коментарі" нинішній стан російсько-українського протистояння та перспективи найближчого майбутнього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини