Головна Новини Світ США Не розвалити, а зміцнити: Трамп здивував ініціативою по НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Не розвалити, а зміцнити: Трамп здивував ініціативою по НАТО

За інформацією The Telegraph, Дональд Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО

4 травня 2024, 09:40
Поділіться публікацією:

Колишній глава Білого дому та кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп у разі перемоги на виборах у США у листопаді цього року розглядає збільшення витрат на оборону країн НАТО, що може свідчити про бажання політика зробити блок ще сильнішим. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Telegraph.

Не розвалити, а зміцнити: Трамп здивував ініціативою по НАТО

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі йдеться, Дональд Трамп розглядає плани підштовхнути членів НАТО до збільшення видатків на оборону до 3 відсотків ВВП, якщо він виграє другий термін у Білому домі. Це з існуючими загрозами з боку Росії та Китаю.

Трамп уже деякий час розглядає можливість збільшення видатків, але ще більше переконався у цьому після зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою минулого місяця.

Дуда раніше стверджував, що 3 відсотки (рівень, якого досягли лише Польща, США та Греція) необхідні для захисту від "зростаючих загроз", включаючи початок "прямої конфронтації Росії з НАТО".

Минулого року лише 11 із 32 членів альянсу, включаючи Велику Британію, досягли нинішньої мети. Рештою були США, які на сьогодні є найбільшим донором поряд з Польщею, Грецією, Естонією, Литвою, Фінляндією, Латвією, Угорщиною, Словаччиною та Данією.

Люксембург, який мав найменший бюджет на оборону порівняно з його ВВП, витратив лише 1 відсоток, тоді як Бельгія та Іспанія витратили 1,2 відсотка.

У вівторок Тімо Песонен, високопоставлений представник міністерства оборони ЄС, заявив, що цільовий показник у 3 відсотки вже обговорюється деякими державами-членами за зачиненими дверима.

"Коли союзники по НАТО збільшують свій бюджет хоча б до одного відсотка ВВП, деякі говорять уже про 3 відсотки", — сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — справа про штурм Капітолію: Трамп зробив зізнання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

4 травня 2024, 09:26

Златовласку еще не выбрали,а он уже раскомандовался.


Новини